L'Audiència de Madrid rebutja arxivar la investigació contra Begoña Gómez, però demana a Peinado que la limite

Reclama al magistrat instructor que elimine del procediment els fets sobre els quals ja va considerar que no hi havia indicis, entre els quals hi ha els contractes de Globalia

Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu
Begoña Gómez, en una imatge d'arxiu / Efe

L'Audiència Provincial de Madrid ha ordenat al jutge Juan Carlos Peinado que concrete la investigació contra Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, i ha instat el magistrat instructor a eliminar del procediment els fets sobre els quals ja va considerar que no hi havia indicis.

Entre estos hi ha el paper que les acusacions atribueixen a Begoña Gómez en el rescat públic de l'empresa Globalia el 2020 (matriu de l'aeronàutica Air Europa), investigació que recomana aparcar "mentre no apareguen fets verdaderament nous de contingut incriminatori i valorats en resolució judicial motivada".

La secció 23 de l'audiència ha estimat parcialment el recurs de la Fiscalia contra la instrucció del titular del jutjat número 41 de Madrid. Ara bé, denega l'arxivament de la causa que reclamava la defensa de Gómez, que acusa Peinado de dur a terme "una investigació universal". L'esposa del president està imputada pels presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis en una contestada instrucció que va nàixer d'una denúncia de Manos Limpias armada amb retalls de premsa, incloent-hi algunes notícies que s'han reconegut com a falses.

El ministeri públic demanava limitar la investigació als termes en què l'Audiència de Madrid es va pronunciar al maig, quan va avalar investigar unes adjudicacions públiques a l'empresari Juan Carlos Barrabés, un dels professors del màster universitari que dirigia Begoña Gómez. Precisava, a més, que algunes ja estan en mans de la Fiscalia Europea.

Una nova acusació i una citació a l'Assemblea de Madrid

Al marge de la decisió de l'Audiència Provincial, el jutge té sobre la taula una nova querella que acusa la dona de Sánchez d'apropiar-se d'un programari informàtic desenvolupat per la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

També este dilluns s'ha fet públic que el Grup Parlamentari Popular citarà Begoña Gómez en la comissió d'investigació sobre la UCM en l'Assemblea de Madrid, un moviment que segons fonts socialistes "trenca tots els ponts de l'entesa política".

També et pot interessar

stats