Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

L'Audiència Nacional envia a juí els 12 membres dels CDR processats per terrorisme

Aquesta cèl·lula integrada per individus de diferents CDR amb gran radicalitat pretenien, a través de la violència, aconseguir la independència de Catalunya

Audiència Nacional a Madrid / Eduardo Parra (Europa Press)

La sala penal de l'Audiència Nacional ha confirmat la conclusió de sumari i ha acordat obrir judici oral contra els 12 membres dels denominats Comités de Defensa de la República (CDR) processats per pertinença a organització terrorista.

Els magistrats de la secció tercera avalen així la decisió del jutge instructor Manuel García Castellón en la denominada operació Judes, practicada al setembre de 2019 contra un grup de persones als quals el magistrat vinculava amb el denominat Equip de Resposta Tàctica (ERT).

Aquesta cèl·lula integrada per individus de diferents CDR amb gran radicalitat pretenien, a través de la violència, aconseguir la independència de Catalunya.

Diversos dels processats van recórrer davant la sala penal la conclusió del sumari al mateix temps que van sol·licitar la pràctica de diligències d'investigació que els magistrats han considerat innecessàries en alguns casos, encara que han apuntat que altres es podran recordar en la vista oral.

A més, la sala penal rebutja la petició d'arxiu formulada per tres dels processats que al·legaven falta d'indicis de la comissió d'un delicte de pertinença a organització terrorista.