L'Audiència Nacional investigarà per estafa piramidal l'inversor que va donar 100.000 euros a Alvise Pérez

El magistrat instructor rebutja inhibir-se en favor del Suprem per a estendre les diligències contra l'eurodiputat ultra, per la condició d'aforat, en un cas amb 27.000 afectats per una possible estafa d'entre 11 i 300 milions

D'esquerra a dreta, Álvaro Romillo 'Cryptospain' i l'eurodiputat Alvise Pérez
D'esquerra a dreta, Álvaro Romillo 'Cryptospain' i l'eurodiputat Alvise Pérez / GestionaTV (via Youtube) i Eduardo Parra (Europa Press)

L'Audiència Nacional (AN) investigarà per presumpta estafa piramidal la plataforma d'inversions Madeira Invest, el cap de la qual, Alvaro Romillo, va entregar 100.000 euros a l'eurodiputat de la plataforma ultra S'ha Acabat la Festa, Luis Pérez Fernández, popularment conegut com Alvise Pérez. El magistrat de l'audiència, José Luis Calama, ha admés a tràmit tres denúncies presentades contra l'entramat financer de Romillo, que s'anunciava com un inversor d'èxit i expert en evasió fiscal en les xarxes socials sota el malnom de CriptoSpain. Les han presentades l'associació de consumidors Ances, l'Associació d'Usuaris de Criptomonedes i l'Associació d'Afectats per Inversions en Criptomonedes. La Fiscalia ja s'havia pronunciat a favor d'investigar l'operativa d'esta plataforma.

Per contra, Calama ha rebutjat la pretensió d'una de les acusacions perquè s'inhibira davant el Tribunal Suprem per a investigar Alvise Pérez, sota l'argument que caldria remetre una exposició raonada, per la condició d'aforat de l'eurodiputat. En el seu pronunciament, el magistrat interpreta amb "total claredat" indicis de delicte d'estafa, amb vora 27.000 afectats i un perjuí estimat en almenys 11 milions, que podria arribar als 300.

D'acord amb el seu relat, Madeira Invest participa en un entramat delictiu de múltiples societats instrumentals i connexions internacionals, amb domicilis a Portugal, els Estats Units, la República Dominicana, Estònia i Albània, la instrucció dels quals requerirà previsiblement comissions rogatòries internacionals.

Investigació per finançament irregular de la campanya europea

Al marge d'este procediment, la Fiscalia General de l'Estat ha obert una investigació a Alvise Pérez per presumpte finançament irregular de la campanya a les eleccions europees. El ministeri públic ha enviat al Suprem una autodenúncia de Romillo contra l'eurodiputat, en què admetia haver-li entregat 100.000 euros per a publicitar la seua plataforma. En una conversa telefònica entre els dos, Pérez insinua a l'inversor que pot defendre l'aprovació de canvis legislatius que el beneficien, a canvi del seu suport econòmic. 

2.000 euros d'inversió inicial sota la promesa de rendiments del 50%

El fundador de Madeira Invest, s'anunciava a les xarxes socials com a expert en evasió fiscal, una premissa amb què va convéncer prop de 30.000 persones perquè accediren al seu club privat d'inversió, que oferia una rendibilitat altíssima, de més del 50%, a través d'inversions en rellotges, cotxes de luxe o immobles. Per a accedir al club era necessari fer un ingrés inicial de 2.000 euros, que posteriorment seria recompensat amb transferències bancàries en criptomonedes. 

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ja havia advertit el mes de maig de 2023 sobre esta plataforma d'inversió, que va deixar d'estar operativa fa poques setmanes.

També et pot interessar

stats