L’Audiència Nacional investigarà el tiroteig a Vidal-Quadras com a possible atemptat terrorista

Dins de la causa, declarada secreta, s'analitza si una moto cremada a Fuenlabrada té relació amb l’atac al fundador de Vox

 

Agents de policia inspeccionen el punt en què va rebre el tir Vidal-Quadras, en el carrer Núñez de Balboa de Madrid
Agents de policia inspeccionen el punt on Vidal-Quadras va rebre el tir, al carrer Núñez de Balboa de Madrid / Borja Sánchez-Trillo (Efe)

L'Audiència Nacional investigarà finalment el tiroteig que va patir dijous l’expresident del PP català i fundador de Vox, Aleix Vidal-Quadras, a Madrid, perquè podria tractar-se d’un atemptat terrorista i és aquest òrgan judicial el que els enjudicia.

Mentrestant, la investigació continua buscant un home, autor del tir a l’expresident del PP català, que es va acostar a peu a Vidal-Quadras amb el rostre tapat amb un casc i que després va fugir en una moto amb una segona persona, pel que sembla una dona. La policia analitza una moto calcinada que s’ha localitzat a Fuenlabrada (Madrid) per si té relació amb els fets de dijous.

La causa, declarada secreta, ha recaigut en el jutjat central d'instrucció número 5, del qual és titular el magistrat Santiago Pedraz. No obstant això, i com que Pedraz està de permís, de moment es farà càrrec de la investigació el jutjat que el substitueix, que és el número 1, dirigit per Francisco de Jorge.

Cal recordar que Vidal-Quadras, de 78 anys, una vegada estabilitzat a l'hospital, on va ser intervingut després que un tir li impactara en la mandíbula, va indicar que l'atac podria estar vinculat amb les relacions que té amb l'oposició iraniana.

Llista negra del govern iranià

Al gener d'enguany, el govern de l'Iran va anunciar sancions contra 34 persones i entitats de països de la Unió Europea i el Regne Unit, inclòs l'exvicepresident del Parlament Europeu Aleix Vidal-Quadras, que ja va ser sancionat l'octubre del 2022. En concret, el govern iranià el va incloure en una llista de personalitats que haurien prestat "suport a grups terroristes i propagació de la violència i l'odi".

Aquesta reacció era la resposta del règim iranià a les mesures de la Unió Europea per la repressió de les manifestacions després de la mort d’una dona detinguda per, suposadament, portar el vel malament. Vidal-Quadras, a més, també havia entaulat relacions amb l'oposició al govern de l'Iran.

També et pot interessar

stats