Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

L'àudio de la citació judicial a Sánchez a la Moncloa per la causa de la dona: "M'acull al dret que reconeix la llei"

La gravació de l'intent d'interrogatori del jutge Juan Carlos Peinado, de menys de dos minuts, acaba en els mitjans minuts després d'entregar-la a les acusacions populars

Sánchez s'acull al dret a no declarar en la citació del jutge Peinado per la investigació sobre la dona / À Punt NTC

El jutjat que investiga la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, ha entregat este migdia a les acusacions populars la gravació de la citació com a testimoni del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, del passat 30 de juliol. La veu de Sánchez, acollint-se al dret a no declarar, no ha tardat a filtrar-se als mitjans de comunicació i les agències d'informació. "M'acull a la dispensa de l'article 416 (...) vull acollir-me al dret que reconeix la llei" se sent respondre al cap de l'executiu espanyol a les preguntes del jutge Juan Carlos Peinado, durant un intent d'interrogatori inèdit a un president del govern, que va durar menys de dos minuts.

Àudio
Declaració del president espanyol Pedro Sánchez en la citació a La Moncloa

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Abans Sánchez reconeix la relació amb la dona i nega "parentes, amistat o enemistats" amb els altres dos investigats en la causa, l'empresari Juan Carlos Barrabés i el rector de la Universitat Complutense de Madrid, Joaquín Goyache.

El jutge ja va entregar el passat 9 de setembre a les acusacions els vídeos de les declaracions que va prendre al juliol i agost a investigats i testimonis, excepte la del cap de l'Executiu.

Així, les parts ja compten amb les gravacions realitzades els dies 15, 19 i 29 de juliol, 1 i 26 d'agost, entre les quals estan les de diversos testimonis i les dels tres investigats, inclosa Begoña Gómez.

Vox, la plataforma ultracatòlica Hazte Oír i l'organització Iustitia Europa s'han sumat com a acusacions populars del cas, que naix d'una denúncia amb retalls de premsa de la plataforma Manos Limpias. A primers de setembre el jutge Peinado va admetre la incorporació d'una nova acusació, que exerceix Marco Antonio Caballero.

Tribunals