Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

L'EMT mantindrà el descompte del 50% en el bonobús durant els pròxims sis mesos

L'Ajuntament s'acull a la pròrroga de les ajudes governamentals per al transport públic amb un pressupost de 880.000 euros

Un autobús de la xarxa EMT de València

L'Ajuntament de València s'ha acollit a la pròrroga de sis mesos, aprovada per reial decret llei del govern d'Espanya, per a subvencionar un 30% els abonaments de transport públic. El consistori cofinançarà aquesta ajuda fins al 50%, perquè l'Empresa Municipal de Transports (EMT) mantinga reduït a la meitat durant el pròxim semestre el preu de diferents títols multiviatge. Concretament, el govern local destinarà 880.000 euros per a abaratir el preu de desplaçaments amb l’EMT.

Precisament aquesta setmana, el president en funcions de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha remés una carta a l’alcaldessa, María José Catalá, on sol·licita aquesta renovació. 

Catalá ha explicat que la junta de govern local aprovarà demà l'adhesió a la pròrroga d'aquest acord, acordat pel Consell de Ministres. Així, es donarà continuïtat a les ajudes al transport públic que caducaven el 30 de juny i tornarà a estar en vigor entre l’1 de juliol i el 31 de desembre. Durant aquest període, les persones usuàries podran adquirir el bonobús de deu viatges per 4,25 euros, enfront dels 8,50 euros del preu habitual. L’abonament personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general passarà de 6,80 a 3,40 euros i el de categoria especial, de 4,25 a 2,15 euros.

Tots aquests títols podran aconseguir-se fins al 31 de desembre als punts de venda comuns de l'EMT. En el cas del bonobús, en estancs, quioscos, web, app i oficines d'atenció a la ciutadania (OAC). Els personalitzats també podran assolir-se de manera virtual en l'app i web oficial de l'EMT i de manera presencial a les OAC (carrer de Mendoza, estació del metro de Colom i Universitat Politècnica de València).

València