L'EMT mantindrà el descompte del 50% en el bonobús durant els pròxims sis mesos

L'Ajuntament s'acull a la pròrroga de les ajudes governamentals per al transport públic amb un pressupost de 880.000 euros

Un autobús de la xarxa EMT de València
Un autobús de la xarxa EMT de València

L'Ajuntament de València s'ha acollit a la pròrroga de sis mesos, aprovada per reial decret llei del govern d'Espanya, per a subvencionar un 30% els abonaments de transport públic. El consistori cofinançarà aquesta ajuda fins al 50%, perquè l'Empresa Municipal de Transports (EMT) mantinga reduït a la meitat durant el pròxim semestre el preu de diferents títols multiviatge. Concretament, el govern local destinarà 880.000 euros per a abaratir el preu de desplaçaments amb l’EMT.

Precisament aquesta setmana, el president en funcions de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha remés una carta a l’alcaldessa, María José Catalá, on sol·licita aquesta renovació. 

Catalá ha explicat que la junta de govern local aprovarà demà l'adhesió a la pròrroga d'aquest acord, acordat pel Consell de Ministres. Així, es donarà continuïtat a les ajudes al transport públic que caducaven el 30 de juny i tornarà a estar en vigor entre l’1 de juliol i el 31 de desembre. Durant aquest període, les persones usuàries podran adquirir el bonobús de deu viatges per 4,25 euros, enfront dels 8,50 euros del preu habitual. L’abonament personalitzat de deu viatges (per a famílies nombroses i monoparentals) de categoria general passarà de 6,80 a 3,40 euros i el de categoria especial, de 4,25 a 2,15 euros.

Tots aquests títols podran aconseguir-se fins al 31 de desembre als punts de venda comuns de l'EMT. En el cas del bonobús, en estancs, quioscos, web, app i oficines d'atenció a la ciutadania (OAC). Els personalitzats també podran assolir-se de manera virtual en l'app i web oficial de l'EMT i de manera presencial a les OAC (carrer de Mendoza, estació del metro de Colom i Universitat Politècnica de València).

També et pot interessar

stats