L'Eurocambra demana la prohibició d'amnisties i indults per malversació a la UE en ple debat a Espanya

L'esmena ha tirat avant amb 43 vots a favor, 17 en contra i 6 abstencions, amb el vot en contra del PSOE. Se sotmetrà a votació del ple en la segona sessió de febrer, entre els dies 26 i 29, per a la seua adopció definitiva

L'eurodiputat del PP Javier Zarzalejos
L'eurodiputat del PP Javier Zarzalejos, en la comissió de llibertats civils, justícia i interior / Partit Popular Europeu

La comissió de llibertats civils, justícia i interior (LIBE) ha aprovat una esmena per a defensar que les noves regles de la Unió Europea contra la corrupció incloguen la prohibició per als estats membre de concedir indults o amnisties per delictes de malversació, amb el vot en contra dels socialistes.

L'esmena ha tirat avant amb 43 vots a favor, 17 en contra i 6 abstencions, i se sotmetrà a votació del ple en la seua segona sessió de febrer, entre els dies 26 i 29, per a la seua adopció definitiva.

El PSOE ha votat en contra de l'esmena, igual que la resta de delegacions socialistes, amb l'única excepció de l'eurodiputada francesa Sylvie Guillaume, mentre que els Verds s'han abstingut, excepte l'eurodiputada d'ERC Diana Riba i Giner, que ha votat en contra.

"Els estats membre adoptaran les mesures necessàries per a prohibir qualsevol indult o amnistia en benefici dels qui hagen sigut considerats responsables de qualsevol de les infraccions penals a què es refereixen els articles 7 a 14 de la directiva", indica l'esmena de compromís signada pel Partit Popular Europeu (PPE) i el grup de Conservadors i Reformistes (ECR), en el qual s'integra Vox.

L'eurodiputat del PP Javier Zarzalejos ha assegurat que aquesta esmena posa en evidència al govern de Pedro Sánchez perquè demostra que en l'Eurocambra "no es concep que s'indulten o amnistien delictes de corrupció".

"Una altra derrota de Sánchez", ha escrit en xarxes socials, per part seua, l'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé.

Delictes recollits en l'esmena

En concret, els delictes recollits en els articles esmentats són suborn en el sector públic, suborn en el sector privat, malversació i apropiació indeguda, tràfic d'influències, abús en l'exercici de funcions, obstrucció a la justícia, enriquiment per delictes de corrupció i inducció, complicitat i temptativa.

El text que resulte de la votació en sessió plenària serà el mandat negociador que marque les línies roges del Parlament Europeu en la negociació amb el Consell (governs) per a la reforma amb la qual la Unió Europea vol endurir les normes per als delictes de corrupció.

També et pot interessar

stats