Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

L'exconseller popular Rafael Blasco ha tornat a la presó

La defensa de l'exconseller havia sol·licitat complir la condemna amb treballs comunitaris, però l'Audiència de València ho ha rebutjat

Rafael Blasco en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'exconseller Rafael Blasco ha sigut novament empresonat pels últims dos casos del conegut com a cas Blasco, que se centra en la desviació de fons per a les ajudes a països en vies de desenvolupament.

La defensa de l'exconseller havia sol·licitat complir estos últims díhuit mesos amb treballs comunitaris, però l'Audiència de València ho rebutja i l'ha enviat de nou al centre penitenciari de Picassent. L’ingrés, segons ha pogut confirmar À Punt, es va produir fa tres setmanes.

En este sentit, els magistrats, en un acte publicat pel diari Las Provincias, assenyalen que resultaria "una ironia" que un condemnat per malversar cabals públics, un delicte que atempta contra els interessos de la comunitat, pretenga dur a terme esta labor social.

Així mateix, l'acte retrau a l'exconseller que no ingressara a la presó de manera voluntària en el període de quinze dies que se li va concedir, alhora que critica que el seu representant legal sol·licitara ampliar el termini per a este ingrés voluntari. Sobre l'edat de Blasco —79 anys—, sosté que no és l'Audiència qui ha de valorar el fet, sinó la presó.

No obstant això, ha obtingut el tercer grau de manera directa perquè, entre altres motius, té tots els béns embargats. Açò vol dir que només necessitarà passar la nit al Centre d'Inserció Social (CIS). La seua defensa, a més, sol·licitarà ara la condemna telemàtica.

El Tribunal Suprem va condemnar l'exconseller del PP a sis anys i sis mesos de presó per la primera de les peces el juny del 2015 i va complir amb la seua sentència. Va ser novament condemnat l'abril del 2020 per dues investigacions més. El Tribunal Suprem va establir la pena d'un any de presó després d'una sentència de cassació, però l'Audiència de València la va augmentar a un any i mig el febrer passat.