L'exconsellera de Justícia i Interior anuncia la baixa de Vox per "la deriva radical" de la formació

Elisa Núñez informa Santiago Abascal de la seua renúncia en una dura carta en què critica el trencament "unilateral" del pacte de govern amb el PP i lamenta l'alineament de la formació amb posicions més ultres en el Parlament Europeu

Elisa Núñez, ex consellera de Justícia i Interior, saluda en eixir de l'acte de presa de posessió dels nous consellers
Elisa Núñez, exconsellera de Justícia i Interior, saluda en eixir de l'acte de presa de posessió dels nous consellers / Efe

L'exconsellera de Justícia i Interior ha comunicat a la direcció de Vox la seua baixa com a afiliada en una carta dirigida al cap de la formació, Santiago Abascal. En el text, critica la "deriva radical" que ha pres la formació a partir de les eleccions europees del 9 de juny. Núñez, que hui ha fet entrega de la cartera a la nova consellera, Salomé Pradas, discrepa obertament del canvi en les polítiques contra la immigració irregular i en matèria de violència masclista que atribueix a la integració de Vox en el grup Patriotes per a Europa del Parlament Europeu. Assegura que no se sent representada ni pot assumir les posicions d'esta agrupació parlamentària ni tampoc les manifestacions dels seus líders, començant pel president d'Hongria, Viktor Orbán.

Document
Carta de renúncia de Vox de l'exconsellera Elisa Núñez
Consulta'l

L'exconsellera, que adverteix que Vox la va forçar a afiliar-s'hi a l'agost, després d'incorporar-se al Consell, també lamenta l'oblit de la causa de l'infrafinançament valencià per part de la formació d'extrema dreta, a la qual atribueix tota la responsabilitat en el trencament de la coalició de govern.

"No hi va haver cap incompliment per part del PPCV de l'acord de govern subscrit amb Vox com per a trencar-lo unilateralment. La seua gestió era acceptada socialment com a unitat d'acció de la dreta valenciana", afirma Elisa Núñez, que assegura haver-se'n assabentat "pels mitjans de comunicació".

Vaig acatar la decisió, de la qual em vaig assabentar pels mitjans de comunicació, recloent-me en el silenci per lleialtat, però sense compartir-la

"Vaig acatar la decisió (...) recloent-me en el silenci per lleialtat, però sense compartir-la. Silenci que trenque quan la distància ha esborrat els seus efectes lògics en els meus ànims. Ara, i només ara, és quan li comunique la meua decisió", ha manifestat a Abascal.

Elisa Núñez ha reivindicat el seu paper al capdavant de la conselleria de Justícia i Interior i la seua defensa de les polítiques subscrites per la coalició de govern per a superar "els problemes heretats de l'anterior administració socialista". "Lamente no haver tingut temps per a poder completar la meua visió d'una nova administració valenciana de justícia en el marc de les competències estatutàries" explica l'exconsellera en la carta. A més, exposa a Abascal que en les circumstàncies actuals la millor solució és retornar a la condició d'independent anterior a "la petició d'afiliació exigida".

També et pot interessar

stats