L'oposició apunta contra Mazón per la condemna a Zaplana perquè el considera el seu padrí polític

El PSPV demana explicacions al president i Compromís apunta que dirigia les ITV en el moment de la privatització dels suborns que ha condemnat la sentència d'Erial

La secretària general del PSPV Diana Morant i el síndic de Compromís Joan Baldoví
La secretària general del PSPV, Diana Morant, i el síndic de Compromís, Joan Baldoví / À Punt NTC
15 d'octubre 2024 - 16:22

La secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant ha valorat en la xarxa social X la condemna a l'expresident com "una victòria dels valencians sobre els anys foscos de corrupció del PP a la Comunitat Valenciana".

"Mereixem dirigents dignes del càrrec i a l'altura de la institució i els ciutadans als quals representen", ha escrit Morant, que ha exigit "explicacions" a Mazón perquè "pertanyia a aquell govern".

La sentència ha arribat en plena junta de síndics. El socialista José Muñoz ha assegurat que "s'ha condemnat una manera de fer política". Ha descrit Zaplana com el padrí polític de Mazón i ha assegurat que el zaplanisme perviu a la Comunitat Valenciana amb l'actual Consell.

"Esperem que ara sí que tinga una bona salut, perquè si un està bo per a passejar per la platja i disfrutar de la mar Mediterrània i el sol, tinga també la bona salut de les comoditats d'una cel·la a Picassent", ha manifestat el síndic de Compromís Joan Baldoví.

En el seu compte a X, la formació valencianista ha apuntat que Carlos Mazón dirigia les ITV en el moment de la seua privatització que, segons la sentència, va donar lloc als suborns pels quals s'ha condemnat Zaplana.

Compromís, a més, ha registrat en les Corts la proposta de creació d'una comissió d'investigació sobre el procés de privatització, l'adjudicació i gestió del servei d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) i les adjudicacions relatives al Pla Eòlic vinculades al cobrament de comissions il·legals.

Per la seua part, el síndic popular Juanfran Pérez Llorca ha demanat "respecte" per a la seua formació i ha defés que es tracta d'una "nova generació" i eixa honestedat "ningú no pot posar en dubte". Vox ha declinat valorar la sentència.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del govern espanyol Pilar Alegría ha elevat la petició d'explicacions al líder del PP estatal, Alberto Núñez Feijóo. Al seu partit l'ha acusat de ser històricament "condescendent" amb la corrupció, situació que ha comparat amb la "contundent" actitud de l'executiu estatal en el cas Koldo.

També et pot interessar

stats