L’oposició carrega contra Barcala pels despreniments a l’ajuntament d’Alacant

Compromís i Vox demanen la dimissió de l’alcalde i el PSPV i EU-Podem presenten una iniciativa per a reprovar-lo

L'alcalde en la reunió que va mantindre dijous amb els tècnics de Cultura per a valorar la situació de l’edifici després dels despreniments
L'alcalde en la reunió que va mantindre dijous amb els tècnics de Cultura per a valorar la situació de l’edifici després dels despreniments / Ajuntament d'Alacant

Els uns li demanen la dimissió i els altres el reprovaran. La caiguda de diversos trossos del campanar de l’ajuntament d’Alacant dijous ha portat els grups de l’oposició a demanar este divendres responsabilitats a l’alcalde, Luis Barcala. Compromís i Vox li demanen que deixe el càrrec, mentre que els regidors socialistes i els d’EU-Podem han registrat una iniciativa plenària en què demanen la reprovació de l’alcalde.

Estos dos grups municipals acusen Luis Barcala de “ser el màxim responsable dels despreniments”. En un comunicat conjunt, els portaveus Ana Barceló (PSOE) i Manolo Copé (EU-Podem) creuen que el primer edil “ha posat en perill tant la seguretat ciutadana com la conservació del patrimoni històric i artístic de la ciutat, atés que Barcala compta des de fa anys amb informes que alerten dels perills de despreniments i aconsellen una intervenció integral en este edifici, però res s'ha fet”.

Barceló ha remarcat que el primer edil “ha fet cas omís dels advertiments dels tècnics i de les iniciatives presentades pel grup socialista perquè s'intervinga en el patrimoni”. “Esperem que tots els grups polítics se sumen a esta reprovació perquè no es repetisquen els fets. Afortunadament no va haver-hi danys personals, però podria haver ocorregut una desgràcia”, destacava Barceló. “Que deixen de tirar pilotes fora amb suposats terratrémols i assumisquen responsabilitats d'una vegada per sempre”, ha sentenciat Manolo Copé.

Compromís i Vox han anat més enllà en demanar la dimissió. El portaveu del grup municipal, Rafa Mas, reprotxava que “este alcalde no pot seguir en el poder, perquè està parasitant l'Ajuntament i vivint dels impostos d'alacantins i alacantines”.

Mas asseverava, a més, 24 hores després del despreniment, que “l'alcalde s'ha amagat i no vol donar explicacions”. “No vol explicar on estan els 100.000 euros que hem pagat tots els alacantins per a un projecte de fa dos anys i mig per a la rehabilitació de l'ajuntament”, manifestava.

En la mateixa línia, el grup municipal de Vox a Alacant ha demanat la “depuració immediata de responsabilitats”, perquè consideren que “encara que no ha ocorregut cap tragèdia, el risc s'ha consumat i podrien haver mort moltes persones”.

Vox feia extensiva la dimissió a “tots els responsables polítics que compten entre les seues competències amb l'execució del projecte de reforma integral del Palau Consistorial, licitada el 2021 i guardada en un calaix” i als “càrrecs que van desoir els informes del Servei de Patrimoni Municipal que van alertar el 2020 del mal estat de l'edifici”.

“Són els fets més greus que han tingut lloc en esta ciutat en les últimes dècades, per l'enorme risc per a les vides dels alacantins i visitants que es trobaven a la plaça de l'Ajuntament, que cada dia transiten milers de persones”, ha agregat Vox.

També et pot interessar

stats