L'oposició demana explicacions el vicepresident Barrera per continuar al capdavant de set societats

PP i Vox neguen cap il·legalitat i consideren que encara està en el termini de dos mesos per a resoldre la situació

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport Vicente Barrera
El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera / Rober Solsona (Europa Press)

El PSPV i Compromís demanen explicacions el Consell per la situació del vicepresident i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, després de saber que continua figurant com a administrador de set societats mercantils, tal com ha avançat El Confidencial. La situació és incompatible amb el càrrec, segons estipula l'article 30 de la llei 5/1983 del govern valencià.

Els grups de l'oposició han demanat informació a l'oficina de les Corts. El PSPV ha anticipat una bateria de preguntes parlamentàries i Compromís ha anunciat que sol·licitarà la compareixença parlamentària de Barrera, perquè "explique per què continua administrant empreses en contra de la llei", segons ha explicat Joan Baldoví. Considera el síndic que el vicepresident del Consell està "en una flagrant incompatibilitat".

Així ho veu també des del PSPV Rebeca Torró, que ha exigit al president Mazón "que pose fi" a una situació que "òbviament està en contra de la llei". "Quan un entra de vicepresident ha de deixar les funcions anteriors; el vicepresident està incomplint la llei", ha explicat abans de la junta de síndics.

Ruth Merino (PP): "El termini no ha transcorregut"

No obstant això, el PP i Vox no veuen problema en la situació del vicepresident, ja que consideren que està en el termini legal de dos mesos per a resoldre la situació. El seu nomenament va ser efectiu el 20 de juliol, per la qual cosa encara tindria quinze dies per a desvincular-se de l'administració de les seues empreses.

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha recordat que "el termini encara no ha transcorregut" i que després "hi ha una oficina de conflictes i interessos que ha de valorar si es dona alguna incomptabilitat". Aquestes "les determina una llei i no els titulars dels mitjans de comunicació", segons ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Abans, en la vespra de la Junta de Síndics, s'havia manifestat en un sentit similar el popular Miguel Barrachina. El síndic del PP ha destacat que al govern valencià "li agrada la incorporació de gent emprenedora i que provinga d'activitats professionals" i ha tret pit amb "l'honradesa" del Consell. "El PP compleix sempre les lleis. Aquest no és un govern que tinga un president amb un germà imputat i una vicepresidenta amb el marit condemnat", ha dit Barrachina.

"Hi ha un termini legal de dos mesos per a presentar declaracions de béns i fer la tramitació", ha insistit Anna Vega, de Vox, (formació a què pertany Barrera) que ha qüalificat de "ximpleries" els pronunciaments de l'oposició, a què ha recordat la continuïtat temporal en el càrrec de l'exvicepresidena de Botànic Mónica Oltra després de la seua imputació.

També et pot interessar

stats