L’oposició denuncia que la Generalitat canvia 'violència de gènere' per 'violència intrafamiliar' en cursos per a policies

PSPV i Compromís asseguren que també es vincula immigració amb delinqüència, mentre el PP culpa Sánchez de l’increment de la inseguretat 

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, i el síndic socialista, José Muñoz / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2024 - 20:16 Actualitzat: 03 de juliol 2024 - 13:07

Els grups que integren l’oposició —PSPV i Compromís— han denunciat este dimarts que els cursos de la Generalitat per a policies que s’imparteixen en l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) vinculen immigració i delinqüència i canvien l'assignatura de violència de gènere per la de violència intrafamiliar. Per això, han demanat la destitució de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox). 

El síndic socialista, José Muñoz, ha demanat al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que, en cas de no cessar la consellera, li retire les competències de seguretat, ja que adverteix que estos cursos són “un perill per a la seguretat de les dones”.

Muñoz ha denunciat així mateix, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, que als “cursos racistes” per a policies locals se suma “el negacionisme de la violència de gènere”. Així, ha lamentat que la societat valenciana “haja de viure un nou pas cap arrere en la lluita per la igualtat perquè el senyor Mazón haja decidit assumir com a pròpia la ideologia reaccionària dels seus socis d'ultradreta”.

Per la seua part, des de Compromís, la diputada Isaura Navarro ha lamentat que en els cursos tota la delinqüència es vincula a l’origen migrant de les persones, un fet que ha qualificat de delicte d’odi. “Volem demanar el cessament de la consellera de Justícia perquè no es poden tolerar estes soflames permanents, que són rotundament falses. Volen generar confrontació social i guanyar adeptes en absolutes mentides”, ha sentenciat. 

Els populars han assegurat que desconeixen esta qüestió i han culpat Pedro Sánchez del que consideren un increment de la inseguretat a la Comunitat Valenciana. 

Així mateix, des de la Generalitat han informat que hi ha diverses escoles i organismes que imparteixen formació com l'Ivaspe, l’EVES o l'IVAP i els continguts se seleccionen “amb criteris tècnics i en funció de les necessitats reals per a la formació dels assistents”. El contingut d'esta assignatura, diuen, “ja s'havia impartit en anys anteriors, amb el Consell del Botànic, i no ha variat cap contingut”. “D'una oposició seriosa, s'espera que faça un treball seriós i no que cree polèmica pel nom d'un curs que té el mateix contingut que cada any”, han conclòs.

També et pot interessar

stats