L'opositor Edmundo González nega coaccions del govern espanyol i de l'ambaixador per a eixir de Veneçuela

En una carta, el candidat veneçolà desmenteix les presumptes pressions que en els últims dies denunciava el Partit Popular, que ha arribat a acusar l'executiu de Sánchez de col·laborar en un intent de colp d'estat

El candidat opositor Veneçolà Edmundo González es reuneix a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El candidat opositor veneçolà Edmundo González es reuneix a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Fernando Calvo (EFE)

El candidat opositor veneçolà Edmundo González Urrutia ha negat haver sigut coaccionat pel govern d'Espanya o per l'ambaixador espanyol, Ramón Santos Martínez, per a l'eixida de Veneçuela. "Les gestions diplomàtiques van tindre com a únic propòsit facilitar-me l'eixida del país, sense exercir cap mena de pressió sobre mi", ha afirmat en una missiva enviada a les agències d'informació i diversos mitjans, en què subratlla que el govern espanyol "es va comprometre a garantir" la seguretat en el desplaçament i l'arribada a Espanya.

Segons destaca, les gestions "van ser supervisades i facilitades" directament pel ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, la qual cosa va assegurar-li "en tot moment" el "benestar" i "llibertat de decisió".

"Amb esta declaració, espere aclarir qualsevol dubte o malentés respecte a la naturalesa del trasllat i reiterar l'agraïment a les autoritats espanyoles pel suport i compromís amb la protecció dels drets humans", afirma González al remat del comunicat.

El PSOE ha reclamat esta nit al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que demane perdó per acusar el govern espanyol de coaccionar el líder opositor per a exiliar-se a Espanya i la dimissió del vicesecretari d'Institucional del PP, Esteban González Pons, per acusar l'executiu "d'estar darrere d'un intent de colp d'estat a Veneçuela", tal com va afirmar en un programa radiofònic. El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, va reclamar immediatament el PP que desautoritzara estes afirmacions de Pons, que va qualificar de "calúmnies".

Arran de la missiva d'Edmundo González, Albares i la resta de ministres de l'executiu espanyol han eixit en tromba demanant la dimissió de Feijóo i qualificant les declaracions de "lamentables" i "antipatriotes", com ha publicat la portaveu de l'executiu, Pilar Alegría. "Qui ha de dimitir ara, senyor Feijóo? Vosté, Ayuso o González Pons?", li ha retret la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

També et pot interessar

stats