Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Líders d’extrema dreta com Trump i Meloni donen suport a Vox en la seua festa anual

La síndica valenciana Ana Vega ha participat en aquesta edició juntament amb altres membres de la formació ultradretana

El líder de Vox, Santiago Bascal, durant la presentació d'"Espanya Decideix" durant la festa Viva22 / Víctor Lerena (Efe)

El líder de Vox, Santiago Abascal, s'ha envoltat aquest diumenge d'aliats internacionals del seu partit com l'expresident estatunidenc Donald Trump, el primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán i Giorgia Meloni, la guanyadora de les recents eleccions amb Germans d'Itàlia, per a convidar altres forces a "recuperar" la democràcia.

Alguns líders de l’extrema dreta de tot el món han expressat el seu suport a Abascal en missatges de vídeo emesos en el tancament de l'acte Viva22, una festa anual que la formació ultradretana celebra a Madrid. Altres, com el president de Polònia, Mateusz Morawiecki, han estat presents al recinte que ha acollit l'esdeveniment, l'espai Mad Cool.

Abascal ha presentat el document "Espanya decideix", un full de ruta de cara al pròxim cicle electoral. Entre altres aspectes, el líder ultradretà ha plantejat que la ciutadania decidisca en les urnes la il·legalització dels partits polítics que busquen “la ruptura nacional”, la derogació de les lleis de gènere “que ataquen la família” o la repatriació de les persones migrades que “han entrat sense tocar la porta o han vingut directament a delinquir”.

La síndica de Vox, Ana Vega, s’ha desplaçat aquest cap de setmana juntament amb altres membres de la formació a Madrid per a ser part d’aquesta celebració. En la Processó Cívica de la Reial Senyera, en representació del partit d’extrema dreta, ha participat el president de Vox a la província de València, José María Llanos.