Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Llanos no aposta per eleccions anticipades ja que el Consell "gaudeix de perfecta salut"

El síndic de Vox ha assenyalat que malgrat no tindre bons resultats a Galícia es "consoliden com a quarta força" en un territori "tan tancat pels partits que ocupen la Xunta"

El diputat de Vox, José María Llanos / Europa Press

El síndic de Vox en les Corts, José María Llanos, s'ha posicionat en contra d'unes eleccions anticipades a la Comunitat Valenciana i ha destacat que el Consell de la Generalitat que formen al costat del PP "gaudeix de perfecta salut".

Així s'ha pronunciat en la roda de premsa posterior a la junta de síndics sobre les declaracions del líder del seu partit a Palma, Fulgencio Coll, que advocava per avançar els comicis autonòmics a les Balears després del resultat de les eleccions gallegues.

Llanos ha assenyalat que "les eleccions a Galícia són a Galícia" i ha destacat que malgrat no ser "resultats bons per a Vox" (no han aconseguit representació), es "consoliden com a quarta força" en aquell territori "tan tancat pels partits que ocuparan la Xunta".

Així, ha lamentat "no haver pogut arribar a més gallecs", però ha subratllat que el seu projecte "es consolida", ja que pugen en vots i en percentatge.

"No estem contents, però som responsables i sabem quant ens queda a fer en la comunitat gallega. Gràcies a Déu, a la Comunitat Valenciana ja ho estem fent", ha afegit.

El síndic també ha lamentat l'augment d'escons del BNG. Segons assenyalat, ha ocorregut "alguna cosa que potser va passar a la Comunitat Valenciana", on el PP va propiciar en el passat que pujara el "separatisme" de Compromís.

"Potser també en els anys del PP a Galícia s'han aplicat polítiques de rebuig a l'espanyol i d'una espècie de nació sense estat com ha arribat a dir el mateix Alberto Núñez Feijóo, que ha provocat que haja pujat un partit nacionalista com el BNG".

València