Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Llanos diu que Vox farà "el que diga Abascal" sobre la continuïtat en el govern valencià

El síndic de la formació assegura que no és tema de menor importància la immigració "il·legal, massiva i indiscriminada que afecta la seguretat de tots els valencians"

José María Llanos (Vox) / Arxiu

El síndic de Vox a les Corts, José María Llanos, ha assegurat este dimarts que els governs autonòmics que acullen menors immigrants seran "governs trencats" i que el que diga sobre este tema el president del seu partit, Santiago Abascal, serà el que faça Vox en el govern valencià, on comparteix executiu amb el PP.

D'esta manera, Llanos ha recalcat que, per al seu partit, no és tema de menor importància la immigració "il·legal, massiva i indiscriminada que afecta la seguretat de tots els valencians".

Segons el portaveu de Vox, els menors immigrants haurien d'estar amb els seus pares i als seus països d'origen. "Això forma part de l'ADN del partit i qualsevol altra tema que trenque la nostra identitat és suficient per a trencar un govern", ha dit.

Quan li han preguntat sobre si havia mantingut algun tipus de trobada o reunió per a parlar sobre esta decisió, ha confessat que no sap si al Consell n'hi ha hagut, però no en el cas dels grups parlamentaris.

Pel que fa al funcionament dels grups en el supòsit que es trencara el govern PP-Vox, Llanos ha explicat que Vox farà el que ha fet sempre: "Donar suport a mesures d'altres grups parlamentaris que siguen bones per a la ciutadania i ens semblem positives".

També li han preguntat pel missatge en xarxes socials de la presidenta de les Corts, Llanos Massó (Vox), que ha desitjat celebrar la victòria d'Espanya en les semifinals de l'Eurocopa contra la selecció francesa, i ha qualificat els seus futbolistes com "imbècils milionaris elitistes" que "condemnen els seus compatriotes a la inseguretat i al desastre".

Segons el síndic de Vox, una cosa és el treball institucional que fa Massó, el qual ha qualificat d'"impecable", i una altra cosa és que té "tot el dret a expressar-se amb llibertat com a diputada de Vox en un missatge privat".

Mazón (PP), sobre l'amenaça de Vox: "No veig cap perill, som un govern fort"

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat amb relació a l'amenaça de Vox de trencar amb els governs autonòmics que acullen menors immigrants que no veu "cap perill, en absolut", ja que el valencià és un "govern fort que està prenent mesures molt importants".

El cap de l'executiu valencià ha subratllat que no veu "cap perill en absolut" i ha indicat que el valencià és "un govern fort que està prenent mesures molt importants".

"Hui ha aprovat un gran decret de simplificació administrativa que camina amb pas ferm, que té clar el que ha de fer i que està complint amb la seua obligació. Tot el que està fora del govern valencià està fora del govern valencià", ha conclòs.