Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

Llanos, sobre l’exconsellera que ha abandonat Vox: “Coneixia les directrius del partit des que es va crear”

El síndic arremet contra Núñez i afirma que “semblava” compartir la ideologia de Vox fins que la formació va decidir trencar amb els governs autonòmics amb el PP

Llanos, síndic de Vox, durant una intervenció en un ple de les Corts de la setmana passada / Jorge Gil (Europa Press)

"Ella coneixia perfectament quines són les línies i directrius de Vox des de la seua creació". Eren les paraules amb les quals el síndic de Vox a les Corts i president de la formació a València, José María Llanos, pronunciava en referència a l’exconsellera Elisa Núñez. Després de ser destituïda pel cap del Consell i fer el traspàs de cartera a la seua successora, este mateix dimarts Núñez anunciava que es donava de baixa de Vox per la "deriva radical" que ha adoptat la formació des de les eleccions europees del 9 de juny.

“Almenys deia que compartia la visió de Vox contra la immigració il·legal indiscriminada i contra l'artifici d'anomenar la violència contra la dona d'una altra manera”, afegia el síndic de Vox en al·lusió a les raons esgrimides per la mateixa Núñez en la carta dirigida a la direcció del partit per a justificar la seua baixa.

“I semblava que la senyora Núñez hi estava d'acord fins que Vox va decidir que havíem d'eixir dels governs autonòmics. Evidentment, vostés poden jutjar”, ha manifestat Llanos.

Després de subratllar que Abascal va ser "més que clar" amb la seua decisió que Vox deixara el Consell i la resta de governs autonòmics compartits amb el PP, el síndic ha afirmat que tant a ell com als seus companys de partit els "estranya moltíssim" la postura de Núñez.

"Jo he parlat moltes vegades amb ella i coneixia perfectament quines són les línies i directrius de Vox des de la seua creació, ja fa més de deu anys. I ella compartia, almenys deia que compartia, la visió de Vox contra la immigració il·legal indiscriminada i contra el que és un artifici, que anomenar la violència contra la dona d'una altra manera", ha asseverat.

La decisió del partit que no era del grat de totsLaura Chuliá - Portaveu adjunta del PP a les Corts

Des del PP, la portaveu adjunta a les Corts, Laura Chulià, emmarcava la dimissió de Núñez en una "decisió personal" i ha assenyalat que va ser "notori" que l'eixida de Vox dels governs autonòmics era "decisió del partit que no era del grat tots els consellers que han eixit del govern valencià. "Al final, no podem descartar que cadascú, en el seu fòrum intern, prenga les decisions que considere oportunes", ha resolt.

Era una consellera coneguda per vincular immigració i delinqüència, que quan parlava de l'assassinat a Gata de Gorgos directament deia que era culpa de l'esquerra José Muñoz - Síndic del Pspv

La visió era ben diferent des del PSPV. El síndic José Muñoz considera “curiós” que Núñez dimitisca basant-se en “la deriva radical” de Vox quan va ser la consellera que va dir que Franco era un "personatge històric".

"Una consellera coneguda precisament per vincular immigració i delinqüència que quan parlava de l'assassinat a Gata de Gorgos deia que era culpa de l'esquerra i del nostre plantejament inclusiu integrador de la immigració com una cosa positiva que enriqueix la societat", ha criticat.

Per tant, ha carregat contra "la hipocresia de la consellera" i contra la postura del president de la Generalitat, Carlos Mazón, qui "va defensar a Núñez en totes estes qüestions, des de parlar de Franco com a personatge històric fins a la vinculació de la immigració amb la delinqüència".