Llanos Massó: "Els mateixos vots que em feren presidenta de les Corts van fer Mazón president de la Generalitat"

La política de Vox assegura que continuarà en el càrrec i titlla la proposta de Compromís de canviar el reglament per llevar-li'l de "despropòsit"

Declaracions de la presidenta de les Corts, Llanos Massó, sobre la seua permanència en el càrrec

La presidenta de les Corts, Llanos Massó, ha subratllat este dilluns que no deixarà el càrrec arran de la decisió del seu partit, Vox, de trencar els acords de governs autonòmics amb el Partit Popular.

La segona autoritat valenciana ha recordat que han eixit d'estos executius perquè "no volen ser còmplices de l'augment de la inseguretat, de la deterioració dels serveis socials que es produirà tard o d'hora, de l'efecte crida que produirà eixa allau d'immigració il·legal". Massó ha raonat que ni la mesa de les Corts ni la presidència tenen cap autoritat en esta matèria.

"Els mateixos vots que em feren presidenta de les Corts van fer Mazón president de la Generalitat", ha remarcat fins a dos vegades en una breu roda de premsa des de la cambra autonòmica.

"Legislar 'ad hominem' no és molt ètic"

Pel que fa a la proposta de Compromís de reformar el reglament de les Corts per a llevar-la del càrrec, l'actual presidenta de l'hemicicle ha defés que el partit "té dret de presentar les iniciatives que considere oportunes", però que "legislar ad hominem no és molt ètic".

La membre de Vox amb més autoritat al nostre territori ha recordat al síndic valencianista, Joan Baldoví, que la formació "té presentació en la mesa gràcies a un favor del PP". En esta línia, ha plantejat que tal volta "Compromís vol retornar eixe favor o no" i ha qualificat la proposta de "despropòsit". Massó ha matisat que "no hi ha hagut cap manifestació que el PP vullga que abandone la mesa". 

El PP aposta per una presidència popular

El nou síndic del PP, Juanfran Pérez Llorca, ha expressat que “li agradaria” que la presidència de les Corts fora del seu partit després de la ruptura del pacte de govern entre ambdós formacions, però ha recordat que la postura popular és que esta és una “decisió personal” de Massó.

Pel que fa a la proposta de Compromís, l’ha qualificada de “totalment discorde al plantejament del Partit Popular que tots els partits tinguen representació en la mesa de les Corts”. En esta línia, Pérez Llorca ha destacat que, “a priori”, “no veu possibilitat d’una reforma del reglament” tal com proposa la coalició valencianista.

El síndic socialista, José Muñoz, ha avançat que la seua formació donarà suport a "qualsevol iniciativa que permeta remoure una presidenta de les Corts que desprestigia de manera sistemàtica i reiterada", de qui ha dit que és una "ultracatòlica perillosa antiavortista que nega la violència de gènere i el canvi climàtic".

També et pot interessar

stats