Llanos Massó (Vox): "Només me n'aniré si m'ho demana Abascal o el partit"

La presidenta de les Corts torna a culpar el PP nacional del trencament dels pactes de govern i anticipa l'oposició responsable: "No som kamikazes, no hem vingut a dinamitar res"

La presidenta de les Corts, María de los Llanos Massó / À Punt NTC

La presidenta de les Corts ha defés en Les notícies del matí la decisió de Vox de trencar el govern de coalició, de què ha tornat a responsabilitzar, exclusivament, la direcció nacional del Partit Popular. María de los Llanos Massó considera l'eixida del Consell un acte de "responsabilitat, lleialtat i coherència" amb els votants de Vox, per a no ser "còmplices" del repartiment de xiquets migrants a la Península, que vincula amb un "efecte crida" de la migració il·legal. "No ha sigut Vox qui ha trencat els governs autonòmics, ha sigut el PP, per firmar eixe repartiment de menes. Feijóo no estava d'acord amb els governs de coalició. Des del primer moment va intentar dinamitar-los i, a la fi, ha trobat la manera", ha manifestat.

Farem una oposició lleial i responsable. No som kamikazes, no hem vingut a dinamitar res

Llanos Massó ha insistit a defendre la seua continuïtat en la presidència de la cambra valenciana, perquè, com ja va dir, no té una funció executiva i respon al vot majoritari de l'hemicicle; la mateixa majoria que ha fet president Carlos Mazón. Només abandonarà, ha dit, si així li ho demana a la direcció de Vox o el líder de la formació d'extrema dreta, Santiago Abascal. "La línia roja per a abandonar és que el comité executiu del meu partit o el meu president ho consideren oportú. (...) El càrrec està a la disposició del partit. Si consideren que he de continuar treballant, no tinga dubte que continuaré fins al final de la legislatura", ha dit textualment.

La presidenta de les Corts assegura que veu unit el grup parlamentari després del trencament i ha reduït a "preocupació" pel futur dels equips de les conselleries i les polítiques iniciades, les diferències internes que van aflorar arran de l'orde de la direcció de Madrid per a eixir del Consell. Pel que resta de legislatura, anticipa una oposició "lleial i responsable amb els valencians" que secundarà mesures "que vegem positives", però actuarà de manera "contundent" quan arribe el cas. "No som kamikazes, no hem vingut a dinamitar res", ha destacat.

O Elisa Núñez no sabia què acceptava quan va acceptar ser consellera o li va faltar la valentia

Llanos Massó ha tingut paraules dures contra la ja excompanya de formació i exconsellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, que ha marxat de Vox amb una carta que critica la "deriva radical" de la formació. "És un poc estrany que estiguera en un ple defenent les idees de Vox i quinze dies després descobrisca que Vox s'ha radicalitzat. O no sabia què acceptava quan va acceptar ser consellera o li va faltar la valentia necessària per a defendre eixes mesures", ha advertit la diputada, que ha reconegut no haver parlat amb Núñez des que va marxar del govern valencià, a diferència de la comunicació que sí que ha mantingut amb l'exvicepresident Vicente Barrera i l'exconseller d'Agricultura José Luis Aguirre.

També et pot interessar

stats