Llanos, síndic de Vox: “Estem en l’oposició, no podem garantir cap estabilitat”

Sobre l’aprovació dels pròxims pressupostos autonòmics, no ha confirmat el suport i ha remarcat que “hi ha voluntat de negociar”

El síndic de Vox, José María Llanos, atén els mitjans de comunicació este divendres
El síndic de Vox, José María Llanos, atén els mitjans de comunicació este divendres / À Punt NTC

El síndic de Vox a les Corts, José María Llanos, ha assegurat este divendres que la formació "està en l'oposició" i "no pot garantir cap estabilitat" al nou Consell en solitari del Partit Popular, nascut de la ruptura dels d'Abascal en tots els pactes de coalició autonòmics arran del repartiment de menors estrangers no acompanyats.

Llanos ha indicat que si els fins ara socis "fan les coses bé", tindran el seu suport parlamentari. Preguntat per l'aprovació dels pròxims pressupostos, ha respost que "hi ha voluntat de negociar tot allò que siga bo per als valencians", tot i que no ha confirmat el seu vot favorable.

"Els nostres votants i els que ho seran saben que els principis estan per damunt dels interessos personals", ha emfasitzat el portaveu de Vox. La formació d'extrema dreta ha valorat positivament el govern de coalició amb el PP i ha assenyalat que "tots han cedit en algunes qüestions i han aconseguit grans fites com la llei de concòrdia, la de llibertat educativa o un poc de respir en la llibertat en una televisió per a tots en la radiotelevisió valenciana".

Llanos s'ha compromés a votar a favor de les mesures que consideren positives per a la ciutadania valenciana, "siguen del PP o de qualsevol altre grup parlamentari". Malgrat això, ha matisat que "mantenen una línia roja política de negociació" amb el PSPV i Compromís i que el seu suport a les Corts es limitaria a propostes concretes.

El síndic de Vox ha acusat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, de trencar amb Vox en les comunitats autònomes "a canvi de cada dia dedicar-se a blanquejar el govern més corrupte de la història", en referència a l'executiu de coalició estatal entre el PSOE i Sumar.

Pel que fa a la continuïtat de la presidenta de les Corts, Llanos Massó, el portaveu voxista ha instat la premsa a preguntar-li a ella directament, però ha recordat que "una cosa són els governs i una altra les institucions".

També et pot interessar

stats