Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Més Madrid cancel·la els actes de la seua Cimera de Tardor d'este cap de setmana

Entre les participants figurava la ministra de Sanitat i líder del partit, Mónica García

Íñigo Errejón, exportaveu de Més País, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La formació política Més Madrid ha anunciat este divendres que cancel·la tots els actes previstos per a este cap de setmana —emmarcats en la Cimera de Tardor—, després de les denúncies per violència masclista contra un dels seus fundadors, Íñigo Errejón.

Fonts del partit han confirmat la suspensió de la programació, on entre altres estava prevista la participació de l'actual ministra de Sanitat i líder de Més Madrid, Mónica García, la portaveu del partit en l'Assemblea de Madrid, Manuela Bergerot, i la portaveu de la formació a l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre.

La cimera estava programada per a este dissabte i diumenge 26 i 27 d'octubre amb l'objectiu de mantindre "un punt de trobada per a les persones que fem Més Madrid —segons indica la pàgina web del partit— i per a actors clau de la política i la societat civil, tant en l'àmbit local com internacional".

La cancel·lació s'ha comunicat a la militància en un missatge en què reconeixen que les notícies respecte a les denúncies contra Errejón per violència masclista "han sigut un trasbals i estem totes en xoc", subratllen.

"Som conscients de la incertesa i del desassossec que com a militants d'esta organització estareu escoltant estos dies", assenyalen en el missatge, en què afirmen que es troben "enmig d'un procés de reflexió i presa de decisions sobre els passos que hem de donar com a partit per a poder actuar adequadament, d'acord amb els fets esdevinguts".

Per això, tenint en compte la "gravetat" dels fets i les informacions que continuen apareixent, Més Madrid pren la decisió de cancel·lar la Cimera de Tardor: "Som una organització democràtica conscient de la necessitat d'informar i escoltar els militants i demanem confiança i paciència davant de la gravetat de la situació, respectant els ritmes interns".

Sumar oferirà una roda de premsa dissabte per a explicar les decisions adoptades per l'executiva

Sumar anunciarà este dissabte les mesures adoptades per l'executiva de la formació després de la renúncia d'Íñigo Errejón.

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun; la secretària d'organització, Lara Hernández; la secretària de comunicació, Elizabeth Duval; i la secretària de Feminismes, Amanda Andrades, oferiran una roda de premsa en la qual faran públiques "les decisions de l'executiva" del partit.

La formació donarà estes explicacions en un moment en què la vicepresidenta del govern espanyol i impulsora de Sumar, Yolanda Díaz, es troba de viatge oficial a Colòmbia.