Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Més Madrid destitueix l’excap de gabinet d’Errejón després de la seua negativa a dimitir

La formació li havia demanat a Loreto Arenillas la dimissió per unes explicacions que no es corresponen amb la realitat

L’exdiputada de l’Assemblea de Madrid i excap de gabinet d’Íñigo Errejón, Loreto Arenillas / Europa Press

Més Madrid ha destituït la diputada de l’Assemblea de Madrid i excap de gabinet d’Íñigo Errejón, Loreto Arenillas, després de la seua negativa a dimitir per unes explicacions entorn d'un presumpte cas de violència sexual protagonitzat per l’exportaveu de Sumar Íñigo Errejón "que no es corresponen amb la realitat coneguda en els últims dies i hores".

La destitució es fa extensible a totes les seues responsabilitats i càrrecs en el partit. En un comunicat d'onze punts, Més Madrid ha explicat que fa un any la diputada Loreto Arenillas va tindre coneixement d'uns fets relacionats amb Errejón en un concert a Castelló de la Plana en els quals una dona el va acusar de tocar-li el cul.

"A títol personal, Arenillas va iniciar un procés de mediació amb les dones afectades tractant d'aclarir el que havia passat. Este procés va ser insatisfactori per a elles i poc després l'acusació d'agressió es va fer pública en xarxes socials, sense que en cap moment informara el partit de les acusacions o d'este procés", trasllada la formació en el comunicat.

Dies després de conéixer el partit l'acusació a través d'un fil de Twitter, es van posar en contacte amb Loreto Arenillas per a demanar-li que posara a la disposició de les víctimes els mecanismes de denúncia amb els quals compta Més Madrid, sense rebre resposta per part d'elles, per la qual cosa van donar per tancat el cas.

“Més Madrid no tenia coneixement d’episodis similars”

"Hui som conscients que va ser una actuació completament insuficient i assumim la responsabilitat de les conseqüències que esta actuació haja pogut tindre", ha reconegut la formació. "Més Madrid no tenia coneixement d'episodis similars al de fa un any, ni dels que s'han denunciat els últims dies sobre Errejón", assegura el comunicat. "No tenim denúncies ni testimonis concrets, ni presents ni passats, però, així i tot, hauríem d'haver actuat amb més contundència després d'aquell episodi", lamenta.

Respecte a la denúncia de l'agressió a Castelló de la Plana i la intervenció de la diputada Loreto Arenillas, Més Madrid valora "que les explicacions que va donar en aquell moment no es corresponen amb la realitat que s'ha conegut durant els últims dies i hores". "Davant d'esta circumstància hem exigit la dimissió de la diputada. Davant de la seua negativa anunciem la destitució de totes les seues responsabilitats i càrrecs en el partit", conclou el comunicat.

Per la seua part, la diputada ha deixat l'acta en l'Assemblea de Madrid, ha abandonat el partit i els ha acusat de llevar-li la "presumpció d'innocència". Així ho ha assegurat un altre comunicat en X on s'ha reivindicat com a "víctima de violència masclista com tantes dones". "Mai vaig pensar que podria perdre la presumpció d'innocència en el meu propi partit", ha afirmat.

Més Madrid cancel·la els actes de la seua Cimera de Tardor d'este cap de setmana

La formació política Més Madrid ha anunciat este divendres que cancel·la tots els actes previstos per a este cap de setmana —emmarcats en la Cimera de Tardor—, després de les denúncies per violència masclista contra un dels seus fundadors, Íñigo Errejón. Fonts del partit han confirmat la suspensió de la programació, on entre altres estava prevista la participació de l'actual ministra de Sanitat i líder de Més Madrid, Mónica García, la portaveu del partit en l'Assemblea de Madrid, Manuela Bergerot, i la portaveu de la formació a l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre.

Cas Errejón Violència masclista politica