María Teresa Pérez es presentarà a les primàries per a liderar Podem a la Comunitat Valenciana

La secretària d'Acció Institucional i coportaveu considera que cal una candidatura i una direcció que permeta que Podem torne a les Corts i al govern "perquè les infàmies de PP i Vox no siguen irreversibles"

María Teresa Pérez ha fet l'anunci en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La secretària d'Acció Institucional i coportaveu de Podem, María Teresa Pérez, es presentarà a les primàries per a liderar Podem a la Comunitat Valenciana. L'anunci l'ha fet fa minuts en Les notícies del matí.

"Tenim un procés de renovació autonòmica molt necessari i ara que ja tenim dates de l'assemblea valenciana vull anunciar que he decidit presentar-me a coordinadora de Podem de la Comunitat Valenciana, si així ho decideix la militància, perquè estic amb energies renovades i amb l'esperança intacta".

María Teresa Pérez ha explicat que en Podem "estem la gent que no ens conformem i jo no em conforme que les coses es queden com estan o que fem canvis cosmètics".

Així, s'ha mostrat convençuda que les classes populars han de fer política perquè no les facen uns altres per elles i que "l'eina més útil per a reduir la desigualtat és la política".

Segons ha remarcat, fan falta una candidatura i una direcció de Podem que permeten que el partit morat torne a les Corts i al govern de la Generalitat "perquè les infàmies de PP i Vox no siguen irreversibles".

Continuarem un procés de transformació aquesta vegada més profund encara per a no tindre una altra vegada les dretes 25 anys fent i desfent com volen i robant-nos a mans plenes.

L'objectiu, ha assenyalat, és que "continuem un procés de transformació aquesta vegada més profund encara per a no tindre una altra vegada les dretes 25 anys fent i desfent com volen i robant-nos a mans plenes".

Podem enceta ara un procés de primàries que començarà el dia 26 de desembre per a escollir nous lideratges a la Comunitat Valenciana.

"Ens han afectat les tensions internes i la demonització mediàtica"

Podem va perdre la representació en les Corts en les eleccions autonòmiques del 28 de maig i també es va quedar fora del Consell de la Generalitat.

Sobre què li va passar a Podem per a no arribar a la barrera del 5%, la secretària d'Acció Institucional pensa que els han afectat "les tensions internes i la demonització mediàtica de la nostra formació, amb casos de lawfare i proves falses, com el cas Neurona que va estar tres anys".

A més, opina que el conjunt de l'esquerra valenciana hauria de "reflexionar perquè no es van fer més esforços per la unitat per a mantindre el Botànic" i creu que "no vam ser prou ambiciosos". "No cal construir governs covards, sinó valents que transformen sense pors ni complexos".

"És una bona notícia que l'Estat tinga participació en els sectors estratègics"

D'altra banda, al voltant de l'entrada del govern en Telefònica, la coportaveu de Podem considera que és una "bona notícia" que l'Estat tinga participació en els sectors estratègics de l'economia.

Però creu que "també estaria bé que estiguera en Bankia, Endesa o creant supermercats públics o una farmacèutica pública, hi ha marge de maniobra per a participar en sectors estratègics", ha assenyalat María Teresa Pérez.

També et pot interessar

stats