Marlaska apel·la a la solidaritat entre territoris davant de l’oposició de Vox al repartiment de menors migrants

El ministre de l'Interior participa en la manifestació de l’Orgull a València

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, abans de participar en la manifestació de l'Orgull de València / À Punt NTC

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defés este divendres de vesprada a València la importància de la solidaritat entre els territoris de l’estat espanyol i ha assenyalat que “seria contradictori demanar-li solidaritat a Europa i no ser solidaris entre nosaltres mateixa”.  Així s’ha pronunciat el ministre de l’Interior l'han preguntat sobre el fet que Vox valore trencar les coalicions amb el PP en les autonomies que governen si accepten el repartiment de migrants que proposa el govern de Pedro Sánchez. Marlaska, que ha participat a València en la manifestació de l’Orgull, confia en un acord entre les autonomies, tot i les advertències de Vox.

Marlaska ha manifestat el seu desig que la situació “es reconduïsca perfectament”, i que realment hi haja solidaritat cap a territoris com Canàries, Ceuta o Melilla. És “un compromís del govern d’Espanya”, ha recordat. Així mateix, ha dit, en referència al PP, que unir-se a un partit com Vox només comporta contagiar-se d’eixa forma d’entendre.

“Qualsevol retrocés en drets és possible”

El ministre, que ha participat en la manifestació de l’Orgull organitzada pel col·lectiu Lambda, ha manifestat tot el seu suport a l’organització i tot el col·lectiu LGTBI a València, la Comunitat Valenciana i tot Espanya. I ha recordat la importància d’“estar sempre amb les defenses ben altes perquè qualsevol retrocés és possible”. També ha dit que “al PP mai li han agradat els avanços en drets”, cosa que s’ha vist a la Comunitat Valenciana esta setmana, però també a la resta d’Espanya des que els populars governen amb Vox en algunes institucions. 

Marlaska ha fet estes declaracions amb relació a la controvèrsia que van alçar les declaracions de l’alcaldessa de València, María José Catalá, quan va explicar que el consistori no penjaria “la bandera LGTBI” amb motiu del Dia de l'Orgull, perquè tampoc ho fa “el Dia de l'ELA ni el Dia de l'Alzheimer ni el Dia del Càncer”. En este sentit, ha afirmat que “el que li va eixir” l’altre dia a l’alcaldessa, als membres del col·lectiu que ho han passat malament “no ens ix”, i ha assenyalat que “eixe inconscient” demostra el molt que encara quedar per batallar en educació “no censurant modes de vida, sinó sent molt activistes”. 

Per la seua banda, Fran Fernández, coordinador general de Lambda, que va denunciar en Les NTC del Matí d’À Punt que se’ls havia obligat a no fer la festa de l’Orgull, ha dit que per a l’organització LGTBIQ+ és un orgull rebre el suport del govern d’Espanya, ja que no han tingut suport de la Generalitat ni de l’Ajuntament de València.

Fernández ha destacat la importància de reivindicar els drets i celebrar el que ja s’ha aconseguit, però també de “posar el peu en paret” perquè els drets poden retrocedir. 

En este sentit, ha dit que l’estil de “qui paga mana” i “d’amenaçar” els col·lectius perquè deixen de fer el que és la seua obligació “no funciona i no funcionarà”. “Hui es veurà quin és l’Orgull de veritat i quina la revetlla de Sant Joan que han intentat muntar des de l’Ajuntament”, ha sentenciat. 

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, amb la pancarta del col·lectiu Lambda
La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, amb la pancarta del col·lectiu Lambda / À Punt NTC

També et pot interessar

stats