Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Marta Barrachina: "El CICU tornarà a Castelló en breu"

La presidenta de la Diputació de Castelló anuncia la presentació d'un pla d'helisuperfícies, un pla director de l'aigua i una línia d'ajudes a comerços i autònoms afectats pels incendis de Begís

Marta Barrachina en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha anunciat en Les notícies del matí que la província de Castelló tornarà a tindre un Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) propi i descentralitzat d'ací a poc, perquè és un compromís del president de la Generalitat.

"En el seu moment ja vam defensar que no es tancara i centralitzara a València perquè la proximitat en aquesta mena d'emergències és fonamental. És rellevant que estiga ací, el Consell de Mazón ho té clar i el CICU tornarà a Castelló i serà en breu", ha destacat la també alcaldessa de la Vall d'Alba.

Durant l'entrevista, la presidenta popular de la corporació provincial ha avançat que prompte presentaran "un pla d'ambiciós d'helisuperfícies, ja que som una província muntanyenca i donarà seguretat".

Cal un pla director d'aigua, perquè no pot ser que el 2023 encara hi haja municipis de Castelló que hagen de portar cisternes d'aigua

Així mateix, ha dit que fa falta un pla director d'aigua, "perquè no pot ser que el 2023 encara hi haja municipis de Castelló que hagen de portar cisternes d'aigua".

Paralització de l'anterior corporació provincial socialista

Barrachina ha criticat la "deficiència d'atenció i agilitat" de l'anterior corporació socialista. Així, ha dit que al juliol "només s'hi havia executat el 6% d'infraestructures del pressupost i els municipis afectats per l'incendi de Begís no havia rebut un euro".

Estem desencallant tot el que hi havia paralitzat

A més, dins de la part social hi havia 1,3 milions d'euros paralitzats a col·lectius que estaven esperant encara les ajudes. "Estem desencallant a tot el que hi havia paralitzat".

Ajudes als afectats pels incendis de Begís

És per això que la Diputació de Castelló està distribuint ja les ajudes dels convenis amb els municipis de la província que van patir els incendis de l'estiu passat per a reparar les infraestructures danyades pel foc.

Marta Barrachina ha anunciat que, a més, la Diputació aprovarà el 5 de setembre una altra línia d'ajudes a comerços i autònoms d'aquestes poblacions per les pèrdues que van patir a causa dels incendis.

la Plana Alta