Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Marta Lois es perfila com a candidata de Sumar Galícia per a les eleccions de febrer

La decisió final es coneixerà en un acte aquest dimecres 26 a Santiago de Compostel·la

Marta Lois, nova portaveu parlamentària de Sumar / Xoan Rey (Efe)

L'actual portaveu de Sumar al Congrés, Marta Lois, es perfila per a ser la candidata de la formació de Yolanda Díaz per s les eleccions del 18 de febrer a Galícia. Es va parlar de diversos noms, però la idea principal dels representants de la formació a Galícia ja era des de fa temps que Lois encapçalara la candidatura.

Fonts de la formació han reconegut a l'agència EFE que les converses sobre els noms han sigut diverses des de dijous passat, quan el president de la Xunta, Alfonso Rueda, va anunciar l'avançament electoral. La decisió final es coneixerà en un acte aquest dimecres 26 a Santiago de Compostel·la.

Actualment Lois ocupa el càrrec de portaveu del grup al Congrés i va concórrer com a número 1 de Sumar a les eleccions generals per la Corunya. Si guanya, podria compaginar la candidatura a Galícia amb la preservació de l'escó per la Corunya, però no prendre possessió en totes dues cambres.

En les llistes concorrien després d'ella Manuel Lago –assessor de Yolanda Díaz en el Ministeri de Treball– i després Borja San Ramón, actual coordinador nacional de Podem Galícia, que també s'estudia com a candidat dels morats en cas que opten per concórrer en solitari.