Martínez Mus veu "impossible" acabar el corredor mediterrani el 2030 com assegura el govern estatal

El conseller d'Infraestructures també ha lamentat que "pràcticament no s'ha fet res" del Pla de Rodalia 2017-2025

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus
El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus / Eduardo Manzana (Europa Press)

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha afirmat de manera "categòrica" que no creu que el corredor mediterrani estiga finalitzat el 2030, com marca el calendari europeu i com ha afirmat en diverses ocasions el ministre de Transports, Óscar Puente.

"El mateix ministre Puente, quan li plantejaven el soterrament de les vies de tren a Alfafar-Sedaví, plantejava un horitzó de 2035; en canvi, després, quan parla del corredor mediterrani, es menja cinc anys menys. És a dir, o menteix quan parla del soterrament de les vies d'Alfafar, o s'equivoca quan parla d'eixos terminis per al corredor mediterrani", ha asseverat Martínez Mus en una entrevista per a Europa Press.

El conseller d'Infraestructures ha manifestat que li "agradaria" creure eixos terminis però no és "gens optimista" perquè, per exemple, actuacions com el soterrament o el túnel passant a València "no es fan en tan poc temps". A més, ha criticat que no s'ha iniciat el projecte per a la línia d'alta velocitat en el tram València-Castelló.

"Pràcticament no s'ha fet res" del Pla de Rodalia

Preguntat pel Pla de Rodalia 2017-2025, el conseller ha asseverat que parlar d'"escassa execució és fins i tot generós" perquè "pràcticament no s'ha fet res d'eixe pla que es preveia". "Com a usuari habitual, he de dir que és una aventura. Mai saps si este tren eixirà o no eixirà", ha comentat.

Martínez Mus ha lamentat que les inversions de Rodalia "se'ns n'estan anant a altres territoris, als territoris que més els convenen als que volen mantindre's en la cadira". "I nosaltres ací continuem igual amb la lamentació i amb un servei molt, molt, molt deficient", ha retret.

Sobre si planteja demanar un traspàs de les competències del servei, el conseller ha afirmat que el primer que s'ha de demanar és "que qui les té les exercisca" i que ho faça "bé" perquè té "els recursos per a fer-ho" i està inclòs en els pressupostos del govern espanyol.

A més, ha afegit que un canvi de competències hauria de comportar els "recursos oportuns". "Tal com estem amb el repartiment dels recursos preferisc no jugar a això, perquè segurament ens donarien la competència sense recursos, com està passant. En estos moments tenim un infrafinançament greu i també ens passaria probablement amb això. Llavors jo preferisc que qui ha de fer-ho que ho faça bé", ha resolt.

També et pot interessar

stats