Mazón anuncia que els impostos a les grans superfícies, a la indústria i als vehicles contaminants no entraran en vigor

Es tracta dels tres impostos de la llei de canvi climàtic, aprovada a finals del 2022, que estava previst que s'aplicarien a partir de gener del 2025

Mazón, aquest dimecres, en una conferència a Barcelona
Mazón, aquest dimecres, en una conferència a Barcelona / Alberto Paredes (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat aquest dimecres que l'impost a les grans superfícies comercials, a la indústria i als cotxes —aprovats per l'anterior govern del Botànic i que s'anaven a aplicar el 2025— no entraran en vigor. Mazón ha fet aquest anunci en una conferència sobre el corredor mediterrani en la seu de Foment del Treball a Barcelona, en el marc de la visita que Mazón fa a Catalunya.

Els tres impostos als quals fa referència Mazón estan inclosos en la llei de canvi climàtic i transició ecològica de la Comunitat Valenciana, que va entrar en vigor en desembre del 2022, encara que el govern del Botànic va pactar en el seu moment que els tres impostos verds que contempla la norma s'aplicarien a partir de l'1 de gener del 2025. Aquests impostos són els següents: els prevists sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica, un impost a les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle generades per les activitats econòmiques i un altre que tenia previst gravar la singular capacitat econòmica que concorre en determinats establiments amb finalitats, comercials, d'oci, hoteleria o espectacles a conseqüència d'estar implantats en grans superfícies que, pel seu efecte d'atracció al consum, provoca un desplaçament de vehicles.

"No ho posaré en marxa perquè no ajudarà a la nostra competitivitat. I és, a parer meu, un discurs fake de sostenibilitat. I l'única cosa que provocarà és el col·lapse", ha defensat. En la seua intervenció, el cap del Consell ha afirmat que des de la Generalitat aposten "per una política de portes obertes, d'aliança i de complicitat, on no es demonitza als empresaris, i s'afavoreix la inversió" i ha posat "a la disposició dels inversors l'administració valenciana, que ja no serà un problema, per a acompanyar-los en la cerca de sòl industrial, capacitat energètica, desenvolupament urbanístic o incentius".

Així, Mazón ha assegurat que "busquem que la inversió responga a la capacitat de la Comunitat Valenciana, als seus actius, complementària als sectors emergents, estratègica, i que brollarà en un terreny fèrtil: en automoció, en la indústria biomèdica, en el sector aeroespacial o l'aeronàutica".

A més, ha apuntat que la Comunitat Valenciana "suma la seua ubicació, les seues connexions, el seu ecosistema emprenedor d'alt valor afegit a una agenda política que està treballant per a atraure nous projectes". Per això, el president ha assenyalat que l'acció del govern valencià està per a "resoldre problemes com l'aigua, l'energia, el finançament, la mobilitat o els ports i aeroports i a fer costat als nostres sectors per a potenciar l'activitat empresarial".

Mazón ha recordat que la primera mesura que va prendre el seu Consell va ser eliminar els impostos de successions i donacions. Una supressió, ha afegit, que "beneficiarà cada any a unes 15.000 persones en el cas de successions i 3.000 en donacions". També ha explicat altres exemples com la derogació de la taxa turística o la rebaixa en l'impost de transmissions patrimonials a diversos col·lectius, especialment als joves, que en els dos primers mesos de vigència ja ha beneficiat a 800 persones i està reactivant el mercat de l'habitatge.

També et pot interessar

stats