Mazón anuncia una "ambiciosa estratègia comercial" amb Alemanya per a "potenciar el desenvolupament econòmic i social"

Més de 2.420 empreses valencianes van exportar a Alemanya el 2023

El president de la Generalitat, Carlos mazón, amb l'ambaixadora d'Alemanya Margarete Grosse
El president de la Generalitat, Carlos mazón, amb l'ambaixadora d'Alemanya Margarete Grosse / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat aquest dimarts la intenció de desenvolupar "una ambiciosa estratègia de relació comercial amb Alemanya" per a potenciar el desenvolupament econòmic i social en el nostre territori després de la reunió que ha mantingut amb l'ambaixadora de la República Federal d'Alemanya a Espanya, Margarete Gosse.

El cap del Consell ha destacat que Alemanya s'està convertint a poc a poc en un "soci estratègic per a la Comunitat Valenciana" i ha remarcat "les bones relacions" amb el país germànic. Així, ha subratllat que es troben en un "moment òptim i de gran interés comercial" en matèria turística, d'exportacions i inversions.

En aquest sentit, ha fet referència a l'increment de línies aèries amb el mercat alemany i l'arribada de turistes "que no sols visiten la nostra Comunitat, sinó que també es queden a viure a la nostra terra".

Igualment, Mazón ha assenyalat que existeixen "importants inversions alemanyes" i ha incidit en el bon funcionament de les exportacions valencianes, al mateix temps que ha remarcat que "en aquests moments el saldo comercial és positiu".

Alemanya és el segon client comercial per a la Comunitat Valenciana i més de 2.420 empreses valencianes van exportar a aquest país el 2023. A més, el nostre territori concentra el 15% dels alemanys residents a l’estat. 

En la trobada també han participat el cònsol honorari d'Alemanya a València, Gaspar Ripoll, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes i el secretari autonòmic davant la Unió Europea i les Comunitats Autònomes, Pablo Broseta.

També et pot interessar

stats