Mazón: "Arribarem fins on faça falta per a tindre un finançament just, un fons transitori d'anivellament i la reducció del deute"

José Vicente Morata reivindica “un finançament coherent, d’acord amb els paràmetres poblacionals i de PIB” 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la seua intervenció en la Nit de l'Economia Valenciana
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la seua intervenció en la Nit de l'Economia Valenciana / Manuel Bruque (EFE)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que l'executiu valencià arribarà “fins on faça falta, fins a tindre la solució que tant de temps estem esperant”, és a dir, un nou sistema de finançament just; un "urgent" fons transitori d'anivellament "que ens equipare amb la resta d'autonomies" i la reducció "del nostre injust deute històric sense contraprestació alguna".

El cap del Consell s’ha expressat així este dilluns a la nit durant la seua compareixença en la Nit de l’Economia Valenciana després de reconéixer l’esforç "extraordinari" de les empreses valencianes per a generar riquesa i ocupació.

Un esforç que seria "imperdonable", ha dit, que la Generalitat no acompanyara “només perquè no el pot sufragar”. "No per gastar massa o recaptar menys, sinó perquè no ingressem el mínim que ens correspon”, ha matissat. 

Mazón ha pronunciat estes paraules minuts després de reunir-se el president de l'empresariat valencià, Salvador Navarro i els representants d'UGT i Comissions Obreres, Ismael Sáez i Ana García per tal d'abordar les reivindicacions valencianes en matèria de finançament, que presentarà divendres en la seua reunió amb Pedro Sánchez a la Moncloa.

"No es pot parlar de modernització sense un finançament coherent"

El president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha reivindicat que no es pot parlar de modernització del territori sense comptar amb “un finançament coherent i d'acord amb els nostres paràmetres de població i de producte interior brut”.

En este sentit, ha afirmat que les cambres estan convençudes que la Comunitat Valenciana liderarà el creixement econòmic d'Espanya gràcies a les seues empreses, “artífexs de la creació d'ocupació, benestar i prosperitat” en una economia social de mercat com l'espanyola, i per extensió, com l'europea.

Morata s’ha dirigit a la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, present en l'acte, en assegurar que la Comunitat Valenciana compta amb un teixit empresarial “responsable i compromés, valent i amb capacitat de lideratge”, que està contribuint a la riquesa del país. “Les empreses valencianes volem ser protagonistes de l'impuls econòmic d'Espanya aportant creixement al projecte europeu”, ha postil·lat.

La secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència Diana Morant, ha recordat que "des de fa un any, el govern espanyol ha licitat més de 1.650 milions, més que a cap altra comunitat de l'Estat. La primera de dèsset, tres euros per cada euro invertit en la Generalitat Valenciana", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats