Mazón avança uns pressupostos molts durs per la situació heretada amb el "pitjor deute de la història"

El president ha dit que seran uns comptes que serviran per a continuar en el camí "de la recuperació, de l'obertura per a atraure la inversió i potenciar la cohesió social"

Intervenció de Mazón al Fòrum Econòmic Espanyol d'Alacant, al parc científic de la Universitat d'Alacant (UA) / Twitter: @carlos_mazon_
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'octubre 2023 - 12:19 Actualitzat: 23 d'octubre 2023 - 22:15

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat dels seus quasi primers cent dies al capdavant de l'executiu autonòmic que "ara ens encaminem cap als primers pressupostos", dels quals ha avançat que seran "molt durs per la situació econòmica heretada", amb el "pitjor deute de la història i la menor inversió estatal".

Seran, ha abundat, uns comptes "extraordinàriament difícils", però que serviran per a continuar en el camí "de la recuperació, de l'obertura" per a atraure la inversió i potenciar la cohesió social, ha afegit Mazón.

Preguntat per la convivència del PP i Vox, el cap del Consell l'ha qualificada de "molt bona", ja que les prioritats "són clares".

Unes declaracions que ha fet minuts abans de l'obertura de l'III Fòrum Econòmic Espanyol d'Alacant, organitzat per El Español, Universia i De Alicante, al parc científic de la Universitat d'Alacant (UA).

"Ara hi ha un govern que expulsa ideologies que llastren el creixement"

Mazón ha explicat que aquest dilluns compleix 98 dies naturals al capdavant de la Generalitat i, encara que farà una valoració detallada al llarg d'aquesta setmana dels primers cent dies, ha avançat que el seu "govern del canvi" ha donat mostres del que ocorrerà en els pròxims quatre anys.

"Hem llançat un gran missatge, que és que per fi hi ha una Comunitat Valenciana oberta a la inversió que expulsa prejudicis i ideologies innecessàries que llastren el creixement, i que hem acabat amb el govern més car de la història", ha indicat Mazón, en referència a la disminució de càrrecs i de sous.

"S'ha acabat amb l'impost de la mort i s'han emprés deduccions socials en l'IRPF"

Ha destacat que en aquests poc més de tres mesos s'ha acabat amb "l'impost de la mort", en referència al de successions i donacions, s'han emprés deduccions socials en l'IRPF que tenen a veure amb la salut, el benestar i les persones més necessitades, amb rendes inferiors als 32.000 euros.

També s'ha avançat, ha dit, en la reducció de l'impost a l'habitatge, especialment per als més vulnerables i també els joves.

La simplificació burocràtica, que en la seua opinió "estava ofegant" a les pimes, autònoms i persones físiques i la reversió de diverses àrees de salut "pensant no en la ideologia, sinó en la qualitat assistencial" i a baixar les llistes d'espera, en referència a Dénia (Marina Alta) i Manises (Horta Sud) són uns altres dels assumptes que ha citat.

També et pot interessar

stats