Mazón avisa que s'ha acabat la submissió a Sánchez: "Reclamarem el que correspon"

El president de la Generalitat ha dit que compliran amb "el que es mereixen més de cinc milions d'espanyols que viuen a la Comunitat Valenciana": "Ja no està Ximo Puig de president i, per tant, la submissió ha acabat"

Carlos Mazón en una imatge d'arxiu
Carlos Mazón en una imatge d'arxiu / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha advertit que s'han acabat "els temps d'una Comunitat Valenciana submisa" davant el govern i que reivindicarà davant el president de l'executiu, Pedro Sánchez, "tot el que li correspon" als valencians.

Així s'ha manifestat aquest divendres el també líder del PPCV a Alacant, quan li han preguntat què espera per la legislatura amb Sánchez de nou com a president del govern.

Mazón ha defensat que compliran amb "el que es mereixen més de cinc milions d'espanyols que viuen en la Comunitat Valenciana".

"Els temps d'una comunitat que no reivindicava l'aigua com tocava, s'han acabat. Els temps d'una comunitat que no reivindicava el seu finançament, que no reivindicava assumptes estratègics com són les inversions necessàries, en la qual s'abaixava els braços davant una província com la d'Alacant, que era la 52 de 52 en les inversions, s'han acabat", ha asseverat.

En aquesta línia, ha apuntat que "ja no està Ximo Puig de president de la Comunitat i, per tant, la submissió ha acabat", al mateix temps que ha recalcat que faran "els deures" i reivindicaran "tot el que li correspon" a l'autonomia davant el govern.

Ens negarem a ser ciutadans de segona i a veure com es va perdonant als que ens van ningunejant per ací, als quals diuen que som països catalans.

"Ens posarem dempeus i reivindicarem allà on toca el que corresponga en aquesta legislatura. Per descomptat, ens negarem a ser ciutadans de segona i a veure com es va perdonant els que ens van menyspreant per ací, als quals diuen que som Països Catalans", ha sostingut.

Segons ha insistit, és el moment de "deixar ben clar que la submissió de la Comunitat Valenciana s'ha acabat". "És el primer missatge que li vull llançar a un president que entenc que prometrà el que ell estime oportú i convenient, però ja sabem la virtualitat i l'eficàcia que tenen les promeses del president del govern", ha recalcat.

També et pot interessar

stats