Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Mazón: "Qualsevol canvi en les ràfegues de vent pot complicar les coses"

El president de la Generalitat ha visitat aquest divendres el post de comandament avançat de l'incendi forestal de Montitxelvo a la Vall d’Albaida

Carlos Mazón en directe sobre l'incedi de Montitxelvo

El foc declarat a Montitxelvo aquest dijous ja ha cremat 2.000 hectàrees i ha obligat a evacuar 850 persones. Ara per ara no es preveuen més evacuacions. Són les dades de l’últim balanç que ha oferit el president de la Generalitat, Carlos Mazón, des del post de comandament avançat de la Vall d’Albaida. 

El cap del Consell ha apuntat que, tot i que s’ha reduït la intensitat del vent respecte a aquest dijous, quan es van registrar ràfegues de fins a 110 i 120 quilòmetres per hora, el vent continuarà bufant, en ratxes de fins a 30 o 40 quilòmetres per hora durant el matí de divendres, fet que dificulta el control del foc.

Tenint en compte aquestes condicions, només dos avions del Ministeri de Transició Ecològica, aeronaus de més envergadura que les de la Generalitat, s’incorporen a les tasques d’extinció de l’incendi. Seran les úniques naus que podran ajudar a frenar les flames, almenys fins que amaine el vent, ja que bufa tan fort a la zona que impedeix que altres mitjans més menuts sobrevolen l’incendi, com ha explicat Carlos Mazón.

El president de la Generalitat ha indicat que de vesprada es preveuen algunes “finestres d’oportunitat”, és a dir, oportunitats per a començar a atacar el foc amb major contundència. 

Així mateix, ja estan sobre el terreny els mitjans terrestres que ha cedit la Regió de Múrcia i s’espera que prompte s’incorporen també els enviats pel govern de Castella-la Manxa. Tots ells s’afegiran als equips de bombers dels consorcis de València i Alacant i a les brigades forestals que estan en el terreny des d’ahir de vesprada.

Mazón ha remarcat que, a pesar que ara per ara hi ha vora 850 persones desallotjades, en les pròximes hores no es preveuen noves evacuacions. En aquest punt, el cap del Consell ha destacat que no hi ha cap ferit i, fins i tot les evacuacions dels centres sociosanitaris, s’han fet sense cap problema sobrevingut. 

D’altra banda, el cap del Consell ha assenyalat que, de tots els incendis que es van declarar dijous al nostre territori, sols el de Montitxelvo continua actiu. Mazón ha aprofitat la visita al post de comandament avançat d’aquest incendi per a agrair la tasca dels mitjans d’extinció.

Incendi Montitxelvo Incendi forestal