Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Mazón veu la immigració com el "primer assumpte de país per damunt del finançament"

El cap del Consell retrau "jugar al parxís amb els governs autonòmics" sense dotar de recursos per a l'acolliment de menors i veu la "mateixa irresponsabilitat, en este cas en el govern d'Espanya i Vox"

Carlos Mazón i altres membres del Consell, divendres / X: @carlos_mazon_

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que la gestió de l'arribada d'immigrants a Espanya i el repartiment de menors és el "primer assumpte de país fins i tot per damunt del finançament autonòmic", i "un assumpte molt dur" que requereix "estar tots a l'altura de les circumstàncies".

En eixe sentit, ha rebutjat "jugar al parxís amb els governs autonòmics" sense dotar de recursos per a l'acolliment de menors i ha asseverat que, en la seua opinió, "és la mateixa irresponsabilitat, en aquest cas, el Govern d'Espanya i Vox".

El president ha subratllat que la seua "primera obligació és tractar amb dignitat els que ja estan" i ha preguntat "on està el govern" i "on està Europa" per a fer costat a les comunitats autònomes, perquè "Espanya no té en estos moments un nivell d'instal·lacions suficient per a rebre els menors".

Així mateix, ha indicat que és "desproporcionada la immediata identificació entre 'em pegaran pel carrer o em violaran a la nit' que haja pujat la immigració il·legal".

Mazón continuarà buscant el suport de Vox

El cap del Consell ha assegurat que continuarà buscant el suport de Vox a les Corts com a representant legítim dels ciutadans i també el de la resta de grups parlamentaris (PSPV i Compromís), una vegada que el partit d'Abascal ha eixit del govern valencià.

Mazón ha opinat en una entrevista en la Cadena SER que s'hauria d'obrir "una reflexió política" perquè les coses no són bones o dolentes segons qui les proposa, sinó que "ho són per si mateixes", i ell secundarà tot el que siga bo per a la Comunitat Valenciana.

I ha recordat que el seu primer pacte de la legislatura va ser perquè Compromís tinguera representació en la mesa de les Corts.

Afirma que Abascal "no ha despenjat el telèfon" per a parlar amb ell

D'altra banda, Mazón ha criticat que la Comunitat Valenciana no haja estat en la prioritat de la decisió de la direcció nacional de Vox d'abandonar els governs autonòmics, i ha afirmat que no es planteja un avançament electoral perquè fa un any els ciutadans van triar el PP per a "liderar el canvi".

Mazón ha dit que no esperava una decisió com la que ha pres Vox, el líder de la qual, Santiago Abascal, no ha "despenjat el telèfon" per a parlar amb ell, però ha assegurat estar "sempre preparat" i no necessitar "cinc dies de reflexió sinó cinc minuts" per a refer el Consell en tindre "la gent, l'equip i les idees clares".