Mazón fa costat a Ayuso després d'anunciar que no es reunirà amb Sánchez

El cap del Consell assegura que "no és tolerable una persecució política 'ad hominem' com la que s'està realitzant a Díaz Ayuso", ni "traspassar el límit mínim de la urbanitat i, fins i tot, de la dignitat"

imatge d'arxiu d'Isabel Díaz Ayuso i Carlos Mazón
Imatge d'arxiu d'Isabel Díaz Ayuso i Carlos Mazón / Gustavo Valiente (Europa Press)

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat este dilluns "tot el seu suport" a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després d'anunciar que no es reunirà amb el president del govern, Pedro Sánchez.

Segons Mazón, "no és tolerable una persecució política ad hominem com la que s'està realitzant a Díaz Ayuso" ni "traspassar el límit mínim de la urbanitat i, fins i tot, de la dignitat".

En estos termes s'ha manifestat el cap del Consell, en l'obertura de l'IV Fòrum Econòmic Espanyol d'Alacant, organitzat pel diari El Español. Així, Mazón ha agregat que "les formes del govern d'Espanya també són importants".

"El tracte i el respecte ha de ser exquisit cap a representants de l'Estat, que també som els presidents de les comunitats. Construïm entre tots, per difícil que puga semblar", ha sentenciat el president de la Generalitat.

Les raons d'Ayuso per a no reunir-se amb Sánchez

Isabel Díaz Ayuso ha rebutjat acudir a la reunió amb el president del govern a la qual estava citada este divendres. En un comunicat, la presidenta madrilenya dona dos raons per les quals refusa reunir-se amb el cap de l'executiu.

La primera és que estes trobades amb els presidents autonòmics es fan després de la negociació de la fiscalitat de Catalunya, i la segona que, segons el gabinet de Díaz Ayuso, "menys de 24 hores abans de la convocatòria, Sánchez va difamar la presidenta en viatge oficial a Brussel·les, amb unes acusacions greus".

El gabinet de Díaz Ayuso es refereix a les declaracions que va fer Sánchez després de participar en el Consell Europeu en les quals va defensar el fiscal general de l'Estat. Va dir que la seua tasca ha sigut "perseguir el delinqüent" i va afegir que la presidenta era "parella d'un delinqüent confés".

Moncloa acusa Ayuso d'"irresponsabilitat" i de posar excuses

El govern espanyol ha acusat la presidenta de la Comunitat de Madrid d'"irresponsabilitat" i "desistiment de funcions" per negar-se a reunir-se amb el cap de l'executiu, Pedro Sánchez, i ha qualificat d'excuses que no casen amb la realitat els arguments que ha exposat.

Fonts de la Moncloa posen l'accent en el fet que és la primera i l'única autoritat autonòmica que es nega a participar en una ronda que consideren que s'està desenvolupant amb normalitat institucional.

Sobre les declaracions de Sánchez a Brussel·les dijous sobre la parella de la presidenta madrilenya, la Moncloa afirma que no va difamar ningú, sinó que només va recordar els delictes fiscals comesos i confessats per la seua parella.

El govern recalca que quan Ayuso renuncia a parlar amb Sánchez, a qui la presidenta danya és als madrilenys perquè fa que els seus problemes passen a un segon pla enfront de la seua única prioritat política: la confrontació sistemàtica i permanent amb l'executiu.

També et pot interessar

stats