Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Mazón critica el "destrellat" de Puigdemont i reclama que "s'executen les resolucions judicials"

El president de la Generalitat també ha demanat que "es complisca l'estat de dret"

Imatge d'arxiu de Carlos Mazón, president de la Generalitat / EFE

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha lamentat la presència de Carles Puigdemont hui a Catalunya i ha reclamat que "es complisca l'estat de dret" i "s'executen les resolucions judicials".

En un missatge en xarxes socials, el dirigent autonòmic valencià ha comentat: "Un altre destrellat de teatre de Puigdemont. Que es complisca l'estat de dret. Que s'executen les resolucions judicials".

D'esta manera s'ha referit Mazón al comportament de Puigdemont, que este dijous ha fet un acte abans del començament del ple d'investidura de Salvador Illa i ha pronunciat un discurs en el qual, entre altres coses, ha manifestat: "Malgrat que hem vist la seva cara de repressors, avui he vingut aquí per recordar-los que encara som aquí".

Posteriorment, ha desaparegut i els Mossos han activat l'operació Gàbia per a buscar l'expresident. L'operació ha inclòs un control a la Jonquera, on s'han produït retencions d'uns tres quilòmetres.

Feijóo: "Una humiliació insuportable"

Per altra banda, el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha descrit l'acte de Puigdemont com "una humiliació insuportable. Una altra més". S'ha pronunciat així a través de la xarxa social X. "És dolorós assistir en directe a este deliri del qual Pedro Sáhcnez és el màxim responsable".

Bernabé: "Forma part d'una situació que no ens agrada"

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha afirmat que Salvador Illa representa la "normalitat democràtica" i la "tranquil·litat i la responsabilitat" en la política.

Bernabé s'ha pronunciat en estos termes quan ha sigut preguntada per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Hui en el Parlament de Catalunya hi ha una persona que representa la normalitat democràtica i ha fet un discurs d'investidura; l'altre assumpte forma part d'una situació que com a ciutadans no ens agrada i crec que no representa el poble de Catalunya", ha manifestat.