Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Mazón defén que la nova llei de costes farà compatible la protecció del litoral amb la propietat privada

La norma rebaixa de 1.000 a 500 metres de l'aigua la zona protegida no urbanitzable i permet la construcció hotelera a 200 metres

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, atén els mitjans de comunicació / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defés este dissabte des del port d’Alacant la nova llei de costes, que el conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha avançat que presentaran de manera imminent. La norma rebaixa de 1.000 a 500 metres de l'aigua la zona protegida no urbanitzable i permet la construcció hotelera a 200 metres.

El cap del Consell ha reclamat més competències per a fer compatible la protecció de les platges amb l'activitat econòmica, els usos tradicionals i la propietat privada. Este serà un dels projectes estrela del segon any de Mazón al capdavant de la Generalitat, juntament amb la futura llei urbanística, que ja està en exposició pública i que pretén agilitzar al màxim la concessió de llicències i els plans d'ordenació.

El PP podrà aprovar estes lleis amb el suport de Vox, que acusa el govern central de perseguir propietaris. Això també suposarà la reforma del Pativel del Botànic, un pla de protecció que ha paralitzat la construcció de vivendes en projectes de diversos municipis costaners. L'oposició acusa Carlos Mazón de tornar a l'especulació i l'urbanisme salvatge del passat.

Medi ambient