Mazón demana el "màxim respecte" als processos judicials i subratlla que la sentència contra Zaplana "no és ferma"

El cap del Consell recorda l'absolució recent de l'exvicepresident José Joaquín Ripoll per a advertir que "el procés és susceptible de continuar"

El president Carlos Mazón
El president Carlos Mazón / À Punt

El president de la Generalitat i líder del PPCV, Carlos Mazón, ha manifestat en declaracions als mitjans de comunicació el "màxim respecte" a les resolucions judicials després de la condemna a deu anys de presó a l'expresident i exministre Eduardo Zaplana. Mazón ha subratllat que la sentència no és ferma i ha retret les crítiques del PSPV, perquè considera que el "PSOE té ara assumptes molt greus damunt de la taula com per a donar lliçons".

"Com a president de la Generalitat no em resulta indiferent esta sentència d'un altre expresident de la Generalitat", ha declarat Mazón, que ha recordat l'absolució coneguda este matí de l'exvicepresident i expresident de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, en la causa del Pla Zonal de Residus del Baix Segura.

"Cal respectar les resolucions judicials en un moment en què no són fermes i, per tant, el procés és susceptible de continuar. Cal respectar-les més enllà dels sentiments de cadascú", ha insistit.

En la mateixa línia, la portaveu del Consell, Ruth Merino, ha manifestat en la roda de premsa posterior al ple del Consell "el respecte absolut" pels procediments judicials, subratllant que la sentència "encara no és ferma".

També et pot interessar

stats