Directes
Ara en la televisió
EQUILIBRI
Ara en la ràdio
AÇÒ NO HO SABIES (reemissió)

Mazón demana al PSPV que rectifique la negativa al fons d'anivellament

El cap del Consell lamenta que el PSPV haja trencat el consens entre partits i agents socials sobre la reivindicació del finançament valencià i afirma que no ho esperava: "És una pena"

Mazón este dissabte a Dénia en el DNA Festival / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha lamentat no poder anar la pròxima setmana a la reunió amb el president del govern, Pedro Sánchez, amb unitat en la reivindicació valenciana pel finançament. Per això, ha demanat al PSPV que rectifique la negativa al fons d'anivellament i que torne al consens dins de la Plataforma pel Finançament Just.

Mazón ha qüestionat que el PSPV haja trencat el consens entre partits i agents socials sobre la reivindicació del finançament valencià. Per primera vegada des que es va crear, el 2017, la reunió de divendres de la Plataforma pel Finançament Just va acabar sense acord.

"Que el PSPV haja caigut de l'acord perquè li ho manen des de Madrid m'ha fet molta pena i no ho esperava. Trencar això és no poder anar jo a Madrid representant 5,3 milions de valencians i dir que tot el món a la Comunitat Valenciana exigeix un fons d'anivellament abans de començar a parlar de la resta. Perquè ja sabem que la resta, com és el problema del deute, com és el problema del sistema de finançament, és una qüestió complicada, però, mentrestant, que estiguem igualats amb els altres", ha dit Mazón.

El president valencià ha reiterat que no ho esperava i que això és un assumpte "molt important" i desitja que rectifiquen. "Els demane que reflexionen, la meua mà està estesa. Ens juguem molt, en el finançament està la nostra sanitat".

El cap del Consell ha insistit que el PSPV encara té temps per a rectificar i tornar al consens abans de la reunió del pròxim divendres amb Sánchez, una trobada a la qual anirà amb "esperit positiu".

Ha especificat les assignatures pendents que explicarà a Sánchez. "Amb el president parlarem de la ceràmica de Castelló, de l'Albufera i el cabal ecològic que ens continuen negant, de com estan els Rodalia, de l'infern fiscal al qual ens volen sotmetre, o el tren de la costa, que ens han dit que no hi haurà".

Reforma del finançament