Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

Mazón diu que els centres valencians per a menors immigrants "estan al 170%"

Abascal donarà per "trencats" els pactes de Vox amb el PP si no utilitzen "tots els mitjans polítics i legals" per a evitar la distribució dels menors i insta a presentar recursos al Tribunal Constitucional

Carlos Mazón en una imatge d'arxiu / Manuel Ángel Laya (Europa Press)

Els centres per a atendre els menors immigrants a la Comunitat Valenciana tenen "dificultats extraordinàries", ja que actualment registren una ocupació del 170%. Així ho ha dit el president de la Generalitat, el popular Carlos Mazón, i ha afegit que el Consell està a l'espera que el govern espanyol "trasllade la seua proposta".

A més, ha afirmat que la Generalitat estudiarà "amb la profunditat i la serietat que mereix" el plantejament que li trasllade l'executiu de Pedro Sánchez perquè les polítiques d'immigració, "i específicament dels menors", és "un dels assumptes més importants" actualment tant a Espanya com a la UE. "Hi ha algunes comunitats que estem desbordades i, per tant, l'esforç que se'ns pot o se'ns ha d'exigir a uns o a uns altres ha de ser conjunt", ha advertit.

Així, ha subratllat que les comunitats necessiten recursos "que no se'ns estan donant" perquè "la realitat és que en estos moments no en caben més en les nostres instal·lacions perquè hem albergat molt més del que se'ns demanava".

Com a "qüestió d'estat", Mazón ha advocat per afrontar esta problemàtica "sense demagògia" ni "assenyalar amb el dit l'ull d'una altra administració, encara que siga d'un altre partit" i sí "des de la solidaritat i rigor".

Em preocupa tant la vida de qualsevol menor que estiga fora de la Comunitat Valenciana com, especialment, dels que estan ja en uns centres desbordats, no com a Canàries, però també Carlos Mazón - President de la Generalitat

Això és així, segons el president del PP, perquè els centres valencians han acollit els menors migrants que arriben "via repartiment i també els que arriben en pasteres", concretament al litoral sud.

Mazón ha titllat d'irresponsables "algunes manifestacions" des del govern d'Espanya, "poc menys que acusant-nos d'insolidaris per no acollir més quan el que hem fet ha sigut molt més del que ens corresponia".

Abascal, al PP: "Es consideraran trencats tots els governs regionals que no utilitzen tots els mitjans polítics i legals per a evitar la distribució de mena per tot Espanya. No serem còmplices ni dels robatoris, ni de les matxetades ni de les violacions".

Abascal donarà per "trencats" els pactes amb el PP si accepten la distribució dels menors

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha avisat este dilluns que des de la seua formació consideraran "trencats" tots els pactes autonòmics amb el PP si des dels governs autonòmics en els quals participen no utilitzen "tots els mitjans polítics i legals" per a evitar la distribució de menors immigrants.

Segons han detallat fonts de la direcció de Vox, un d'eixos mitjans seria, per exemple, presentar recursos al Tribunal Constitucional.

Es consideraran trencats tots els governs regionals que no utilitzen tots els mitjans polítics i legals per a evitar la distribució de mena per tot Espanya. No serem còmplices ni dels robatoris, ni de les matxetades, ni de les violacionsSantiago Abascal - Líder de Vox

Abascal ha vinculat els menors migrants amb l'augment de la delinqüència i de la "inseguretat" en la ciutadania, i ha assenyalat que el seu partit no vol ser-ne còmplice.

Al seu judici, és la política migratòria impulsada pel PP i el PSOE la que fa augmentar la immigració "massiva" i "il·legal" i, per tant, no col·laboraran "amb l'estafa de la direcció nacional del PP i del senyor Feijóo als seus propis votants".

Per això, ha subratllat que, si el PP i els seus governs autonòmics accepten el repartiment d'estos menors migrants, com reclamen des del govern de Pedro Sánchez, Vox trencarà els pactes autonòmics i abandonarà eixos executius.

Serà dimecres quan el govern organitze a Tenerife la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència amb totes les comunitats autònomes per a abordar el repartiment.

Barrera afirma que el govern valencià "segueix fort"

El vicepresident primer de la Generalitat, Vicente Barrera, ha assegurat després de les declaracions de Santiago Abascal que ell farà el que el seu partit decidisca. No obstant això, ha precisat que "hui dia" a la Comunitat Valenciana "continuem tenint un govern de coalició forta".

Barrera ha manifestat: "El lloc no és meu, és del partit, això ho he tingut sempre clar i ho continue tenint clar". Tot seguit, ha postil·lat: "Però dit això, li dic que hui dia continuem tenint un govern de coalició i un govern fort".