Mazón diu que entén la "indignació" social per l'amnistia i anima a protestar en les concentracions del PP

El president valencià no concreta la seua postura sobre la condonació del deute perquè no s'ha abordat encara en el Consell de Política Fiscal i Financera

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, a Londres
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, a Londres / Generalitat

El president de la Generalitat i líder del Partit Popular valencià, Carlos Mazón, ha assegurat que entén "la indignació creixent" de la ciutadania al voltant de les negociacions que el PSOE i els partits independentistes catalans estan duent a terme per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Aquest dimarts, des de Londres, ha fet una crida a la societat perquè proteste i acudisca a les concentracions que ha convocat el PP en totes les capitals de província aquest cap de setmana contra la futura llei d'amnistia als encausats i condemnats pel procés. Així, ha animat els valencians i valencianes a mostrar "repulsa a aquest xantatge a l'estat de dret i a aquesta barbaritat que està ocorrent sense cap mena de sentit comú ni de respecte bàsic".

Mazón, de viatge institucional en la capital britànica, ha evitat pronunciar-se sobre la condonació del deute autonòmic que han pactat Esquerra Republicana i el PSOE a canvi del suport dels catalans fins que no s'aborde en el Consell de Política Fiscal i Financera. L'acord entre els socialistes i el partit d'Oriol Junqueras implica el perdó de 15.000 milions d'euros de deute a l'Administració catalana derivats del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i obri la porta a un quitament semblant per a la Comunitat Valenciana i les altres autonomies del règim comú que encara no s'ha concretat.

El president valencià considera que encara no toca abordar aquest assumpte perquè cal centrar-se en l'amnistia, un "procés indigne" en què s'intenta "trencar els valors bàsics de la Constitució espanyola". En tot cas, ha dit que si un govern "seriós" el convoca a un Consell de Política Fiscal i Financera per a tractar una proposta sobre el finançament autonòmic, acudirà per a estudiar-ho. Això sí, ha advertit que no tolerarà al respecte ni "una sola broma", perquè fa anys la Comunitat Valenciana és l'última en aquest capítol i ha sigut "menyspreada" per Sánchez "en termes econòmics i en molts més".

I en aquest sentit, ha alertat que rebutjarà "qualsevol benefici multilateral, bilateral, en públic, en privat o en una cambra obscura, el que siga i de qualsevol classe que no comence amb la Comunitat Valenciana". "Caiga qui caiga", ha afegit.

També et pot interessar

stats