Mazón: "Les concentracions de hui compten amb el suport de la Generalitat"

El cap del Consell assegura que el govern valencià "espremerà al màxim" les seues competències contra la llei d'amnistia

Mazón diu que Pedro Sánchez "ha superat tots els límits" pactant una llei d'amnistia amb Junts que facilita la seua investidura / À Punt NTC

El president de la Generalitat i del PPCV, Carlos Mazón, ha assegurat aquest dissabte en una visita institucional a Almassora (Plana Alta) que el govern valencià "espremerà al màxim" les seues competències contra la llei d'amnistia. Considera Mazón que Pedro Sánchez "ha superat tots els límits" pactant una llei d'amnistia amb Junts que facilita la seua investidura, i creu que la "situació encara pot empitjorar". És per això que, preguntat sobre la possibilitat que la Generalitat convoque una manifestació contra l'amnistia o plantege un recurs davant el Tribunal Constitucional, com ja va avançar a les Corts, Mazón ha contestat que ara per ara no es descarta "res", perquè "ja ens esperem qualsevol cosa de Pedro Sánchez". La Generalitat es reserva "totes les accions al carrer, els jutjats i les institucions", ha dit.

Respecte a les concentracions per la igualtat de la ciutadania espanyola i contra la llei d'amnistia convocades pel Partit Popular aquest diumenge en les 52 capitals de província, el president ha assegurat que "les manifestacions tenen tot el suport de la Generalitat" i ha fet una crida a manifestar-se "en pau, amb assossec", però alhora amb "determinació, força i reivindicació". També ha dit que espera l'assistència de molts votants socialistes a les concentracions de demà.

Pel que fa a la petició que ha fet el PSPV-PSOE aquest dissabte perquè es reprove la presidenta de les Corts, Llanos Massó (Vox), per participar divendres a la nit en una concentració contra l'amnistia davant la seu del Partit Socialista a Castelló la Plana, Mazón ha manifestat que cadascú fa ús de la seua llibertat com considera. "M'alegra molt que la presidenta de les Corts i altres diputats autonòmics estiguen defenent la igualtat dels espanyols i ho estiguen fent amb serenitat i tranquil·litat", ha matisat. "El PSPV el que hauria de fer és demanar la reprovació del seu secretari general. Pedro Sánchez està trencant la igualtat entre els espanyols i menyspreant la Comunitat Valenciana de manera permanent", ha conclòs.

També et pot interessar

stats