Mazón felicita Camps i demana reflexionar als partits que s'hi van querellar quan "hi ha deu innocències de deu processos"

Vox afirma que que l'expresident ha patit "un cas de 'lawfare' i la pena del telediari". Per contra, el PSPV afirma que la societat valenciana "no ha absolt a Camps" i Compromís diu que la sentència "mai amagarà la pitjor etapa de corrupció"

Carlos Mazón este dimecres a València
Carlos Mazón este dimecres a València / À Punt NTC

Primeres reaccions polítiques després de saber que l'Audiència Nacional ha absolt l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, dels delictes que estava acusat per contractar amb la trama Gürtel l'estand de Fitur de 2009 i l'Open de Tenis de València.

El president del Consell, Carlos Mazón, ha assegurat fa uns moments que s'alegra "molt com a president de la Comunitat Valenciana i com a president del Partit Popular no sols de l'absolució del president Camps sinó dels altres alts càrrecs que durant un temps absolutament indecent han estat patint el que han patit".

Mazón ha dit que ja ha felicitat personalment Camps per l'absolució i ha enviat missatge als partits de l'esquerra a manera de reflexió. "Resulta que ara alguns ens imposen als altres que reflexionem sobre el lawfare, sobre pseudomitjans, sobre assetjaments i ho proposen els que fa molts anys havien d'haver fet eixa reflexió i van decidir posar el ventilador del fang i de l'assetjament personal, familiar i indecent a Camps. Tot això que ha ocorregut no hauria d'haver ocorregut".

Jo m'alegre molt, però també vull provocar una reflexió als quals es van querellar contra Camps que porta deu innocències de deu processos. Això no és un aprovat, ni un excel·lent, és matrícula d'honor, deu de deu, i ja està bé. Carlos Mazón - President de la Generalitat

I ha afegit: "Jo m'alegre molt, però també vull provocar una reflexió als que es van querellar contra Camps que té deu innocències de deu processos. Això no és un aprovat, ni un excel·lent, és matrícula d'honor, deu de deu, i ja està bé".

Llanos (Vox) felicita Camps i afirma que "sembla evident" que ha patit un cas de 'lawfare'

El portaveu de Vox en les Corts, José María Llanos, ha felicitat l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, per la seua absolució i ha afirmat que "sembla evident" que l'exdirigent popular "va patir un cas de lawfare i va pagar la pena del telediari" durant la investigació.

"L'esquerra valenciana, com ha estat fent el Botànic, condemna les persones abans que els jutges prenguen les decisions. Ells parlen de judicialitzar la política. En el cas de Camps, llavors estem parlant de lawfare també? Sembla evident. Ha tingut centenars de portades en tots els mitjans durant huit anys i resulta que, de totes les causes, ha sigut absolt", ha dit.

Munoz (PSPV) considera que "la societat valenciana no ha absolt a Camps"

Des de l'oposició, el síndic socialista en les Corts, José Muñoz, ha dit que respecten la decisió judicial, però considera que "la societat valenciana no ha absolt a Camps".

Al parer de Muñoz, l'època de Camps com a president "va ser nefasta per a la Comunitat Valenciana amb grans esdeveniments com la Fórmula 1 i la hipoteca reputacional de la corrupció".

"Veurem si aquells del PP que van posar fi a la vida política de Camps ara decideixen rehabilitar-lo, estarem atents", ha assegurat.

Baldoví (Compromís): "Una decisió judicial no amagarà mai que València va ser epicentre de la pitjor etapa de corrupció"

En la mateixa línia, el síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha mostrat "total respecte" a la sentència de l'Audiència Nacional que absol Francisco Camps, però ha subratllat que "una decisió judicial mai podrà amagar que València va ser un dels dos epicentres de la pitjor etapa de corrupció política que hi ha hagut".

Així ho ha indicat el síndic en declaracions als mitjans durant el ple de les Corts, on ha assenyalat que el cas Gürtel "va fer niu ací" i en el govern que presidia Camps i ha remarcat que s'ha condemnat els empresaris.

"Insistisc, respecte a les decisions, però recordar que Francisco Camps presidia un govern en el qual la trama Gürtel va fer molts negocis que va suposar el saqueig dels diners públics valencians", ha manifestat.

També et pot interessar

stats