Centenars de milers de persones convocades pel PP protesten al carrer contra l'amnistia

Mazón: “Hui Espanya és un clam per la igualtat, la dignitat, la justícia, la convivència i la diversitat”.

Concentracions del PP contra l'amnistia a Alacant, València, Castelló de la Plana i Madrid
Concentracions del PP contra l'amnistia a Alacant, València, Castelló de la Plana i Madrid / À Punt NTC

El Partit Popular ha reunit hui milers de persones en les 52 capitals de província de tot l'estat espanyol per a denunciar els pactes de Pedro Sánchez amb els partits independentistes catalans per a la seua investidura i amb la intenció de “defensar l'estat de dret, protestar contra l'amnistia i garantir la igualtat dels espanyols”. 

A casa nostra, el president de la Generalitat i del PPCV, Carlos Mazón, ha participat en la concentració de la ciutat d'Alacant que ha reunit unes 25.000 persones, segons la Policia Local, i 20.000, segons dades de la delegació del govern. “Hui Espanya és un clam per la igualtat, la dignitat, la justícia, la convivència i la diversitat”, ha manifestat el cap del Consell.

“Milers de persones hui a Alacant, al conjunt de la Comunitat Valenciana i a tot Espanya, estan cridant i dient que no ens pararan. Hui només és el principi d’una gran determinació, d'una gran decisió de defendre els drets que ens han portat fins ací", ha assegurat Mazón.

Com ha manifestat en diverses ocasions durant aquesta setmana, Carlos Mazón ha insistit que des de la Generalitat “lluitarem en tots els fronts, amb la Constitució, la llei a la mà, no contra la llei, al carrer, en les institucions, en els tribunals si cal", amb l'objectiu de "defendre Espanya cada dia".

Grups ultres interrompen la concentració del PP a València

A la ciutat de València, la concentració davant de la delegació del govern ha congregat al voltant de 50.000 persones, segons la Policia Local, i 24.000, segons la delegació del govern. Durant el seu parlament, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha manifestat que Espanya "és el més sagrat que existeix" i també que "açò no és democràcia". Catalá ha agraït als valencians per ser "aquest poble solidari, espanyol i generós", abans d'iniciar la lectura del manifest que ha redactat el Partit Popular per a aquesta jornada.

La intervenció de Catalá s'ha vist interrompuda per la incursió d'un grup d'ultres en l'acte. "Els ultres no són benvinguts en aquesta manifestació", els ha increpat el sotssecretari d'Assumptes Institucionals i Internacionals del partit, Esteban González Pons, també present en la concentració del Cap i Casal. "Pel bé de la concentració, us demanem que us retireu", ha demanat González Pons.

Tot seguit, el president provincial del PP, Vicent Mompó, ha prosseguit la lectura del comunicat, en aquest cas, en valencià, fet que ha suscitat rebuig d'una part dels assistents. Mompó ha volgut llevar-li importància al fet que "a tres o quatre persones els moleste que cadascú parlem com vulguem".

En acabar la lectura del manifest i en declaracions als mitjans de comunicació, l'alcaldessa de València ha anunciat que l'Ajuntament es posicionarà institucionalment contra l'amnistia. Catalá també ha reiterat el seu rebuig a la presència dels grups ultres: "no volem que es confonga la gent de bé amb els grups ultres. Aquesta és una concentració de persones cíviques", ha dit.

Fa només una setmana, un altre acte del PP contra l'amnistia va omplir la plaça dels Furs, sense incidents destacats.

El vicepresident de la Generalitat, Vicente Barrera, de Vox, que també ha assistit a la concentració convocada pel PP, ha afirmat que "estem davant d'un colp a la democràcia i a la Constitució dirigit des de La Moncloa" i apunta cap a Sánchez com a culpable d'un "delicte de suborn". El "líder d'aquesta màfia de corruptes que volen soscavar la Constitució i les nostres llibertats", afirmava en referència als líders del procés.

En aquest sentit, Barrera ha declarat que el PSOE s'ha convertit en "només una sucursal del PSC, que fa molts anys que és una part més de l'entramat independentista que vol trencar la convivència entre els espanyols".

Castelló de la Plana congrega més de 12.000 persones segons el PP

A Castelló de la Plana, la presidenta provincial, Marta Barrachina, que ha començat la intervenció en valencià afirmant que estem vivint “moments complicats perquè la separació de drets està en gran perill”, també ha sigut escridassada per bona part dels assistents i ha hagut de passar a una fórmula bilingüe abans de la lectura del comunicat del PP.

A la plaça de la Muralla Liberal, enfront de la subdelegació del govern, ha estat acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, que ha declarat que “s’estan posant en risc els millors anys de progrés de la democràcia”.

Segons dades de la delegació del govern, la concentració ha comptat amb la participació de més 12.000 persones segons dades de la Policia Local i de 4.500 persones segons delegació de govern.

Feijóo: "El que s'està fent és el contrari del que hem votat".

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que ha encapçalat la concentració de Madrid a la Puerta del Sol, en què han participat 500.000 persones segons el partit, i 80.000 segons la delegació del govern, ha manifestat que de des del seu partit no callaran fins a poder parlar en unes noves eleccions, "perquè el que s'està fent és el contrari del que hem votat". 

El líder dels populars ha començat el discurs donant les gràcies "als milers i milers de ciutadans" que s'han desplaçat a les manifestacions convocades en les 52 capitals de província de tot l'Estat. "És la primera vegada que el PP convoca tots els espanyols en totes les capitals de província de la nació", ha afegit.

Feijóo, que ha comparat els pactes de Sánchez per a la investidura amb una "compravenda", ha assegurat que "Espanya tindrà un president que ha comprat la investidura a canvi de la impunitat judicial dels seus socis, pagada, amb els impostos dels espanyols".

Per la seua part, el president de la formació d'ultradreta Vox, Santiago Abascal, que també ha acudit a la concentració, ha manifestat que "és el moment d'unitat de tots els partits en contra del colp d'estat", en referència als pactes que Sánchez ha tancat en els últims dies per a formar govern. Per a Abascal, "aquest govern és il·legítim i il·legal perquè pretén minar la divisió de poders".

A més, ha descartat fer un exercici de "mesura" en relació amb les protestes contra l'amnistia. "Cap mesura enfront del colp d'estat, cap calma enfront del colp d'estat, cap tolerància enfront del colp d'estat, tota la contundència i mobilització permanent i no només als carrers, en les institucions", ha subratllat Abascal.

També et pot interessar

stats