Mazón insisteix a unificar els estudis de Medicina i Morant ho veu com un atac cap a l’autonomia universitària

El president de la Generalitat i la ministra de Ciència i Universitats visiten Elx, on tornen a evidenciar les seues diferències respecte a la possibilitat d’un campus universitari provincial

La Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d'Alacant, en pugna per les titulacions de salut des de fa 25 anys

La controvèrsia per l'ensenyament dels estudis universitaris de Medicina entre Alacant i Elx ha ressuscitat este dimarts a la ciutat il·licitana. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, torna a llançar la proposta d'un campus universitari provincial, que suposaria una entesa entre la Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d'Alacant —en pugna per les titulacions de salut des de fa 25 anys—, però esta proposta als socialistes no els agrada. Segons assegura la ministra d’Universitats i secretaria general del PSPV, Diana Morant, la idea del Consell privarà la Comunitat Valenciana de tindre més metges.

El cap del Consell reiterava este dimarts la proposta del campus universitari provincial quan està a punt que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana es pronuncie sobre este assumpte. Una decisió que probablement es farà pública al setembre.

“Apostem per un campus provincial en el qual ningú no perda la seua essència, sobretot els alumnes, i els pacients que seran atesos per estos alumnes tinguen al personal millor format, amb les millors ferramentes”, assegurava Mazón des d'Elx.

El tribunal ha de resoldre el contenciós interposat per la Universitat Miguel Hernández contra la d'Alacant per la nova titulació de Medicina que va arrancar allí el curs passat. L'anterior Consell, presidit pel socialista Ximo Puig, va aprovar eixa titulació per decret i, per això, la Generalitat es va presentar aleshores a eixe procés judicial contra la demanda de la Miguel Hernández.

“De nou, el PP i el senyor Mazón torna a atacar l’autonomia universitària de la Universitat d’Alacant”, assenyalava la ministra d’Universitats, també de visita a Elx, que celebra estos dies les seues festes.

Ara, segons un nou informe de l'Advocacia de la Generalitat, el govern anterior va autoritzar la implantació de Medicina sense dos informes preceptius: el que garanteix les pràctiques dels alumnes a hospitals públics, com marca la llei, i el pressupost. Tenint això en compte, l'actual govern es retira de la causa i busca un acord extrajudicial.

“Volem que els estudiants de Medicina d’Alacant i Elx puguen tindre les màximes possibilitats”, remarcava el cap del Consell des d’Elx.

La ministra i líder del PSPV considera esta postura i la unificació dels estudis un atac. Assegura que és posar-se de banda de la Miguel Hernández i en contra de la Universitat d'Alacant. I dels seus estudiants, a més, remarcava que en la sanitat valenciana falten metges. Lamentava que Mazón apostara per este model tot just en un moment en què “el mateix Carlos Mazón està plorant pels metges”, com advertia la ministra. El consell defén que un campus de les dos universitats aprofitaria millor els recursos.

També et pot interessar

stats