Mazón sobre la investidura de Sánchez: "Suposa la ruptura de l'estat autonòmic igualitari"

El president de la Generalitat denuncia que "ja està bé de les dues velocitats, o de les tres o de les quatre"

Carlos Mazón aquest dijous en l'acte del Corredor Mediterrani a Madrid
Carlos Mazón aquest dijous en l'acte del corredor mediterrani a Madrid / À Punt

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha considerat aquest dijous que la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern suposa "la ruptura" de l'estat autonòmic "igualitari", i ha qualificat de "deplorable" el que està ocorrent a Espanya.

"Això és la ruptura del que havíem entés com un estat autonòmic igualitari, del que havíem entés com l'estat de dret, dels principis bàsics de separació de poders", ha lamentat Mazón, que ha assegurat que la Comunitat Valenciana "lluitarà per Espanya".

Sobre les propostes que ha fet el president del govern en el seu debat d'investidura, Mazón ha afirmat a Madrid, on ha assistit a un acte en defensa del corredor mediterrani, que "fa temps" que no es fia de Pedro Sánchez, i ha assegurat que li va "millor" així.

Preguntat sobre quina serà la "resistència" de la Comunitat Valenciana davant aquesta investidura, el president ha assenyalat que "no es tracta de resistir", sinó que aquesta terra ix a la partida "a guanyar".

"I fa massa temps que ens estan ficant gols en pròpia porta com a espanyols de primera que som i no se'ns considera" d'eixa forma, ha criticat el president, qui ha opinat que "ja està bé de les dues velocitats, o de les tres o de les quatre", i "dels privilegis" per als qui no compleixen i "directament incompleixen".

Segons Mazón, lluitar també pel que es mereix la Comunitat Valenciana és lluitar "d'una banda fonamental, per un trampolí, per un ancoratge cap al futur d'Espanya", i s'ha mostrat "absolutament convençut" que des de la unitat es va poder eixir cap avant.

"Ho reivindicarem, ho estem fent als carrers, ho farem en els despatxos, si és necessari ho farem en els jutjats; ho farem on corresponga", ha asseverat el president de la Generalitat.

A la pregunta sobre la insinuació del dirigent de Vox, Santiago Abascal, que podrien trencar els pactes autonòmics amb el PP si aquest partit no frena la llei d'amnistia al Senat, Mazón ha afirmat: "Hem dit bastant clar en tot moment que actuarem en la defensa" de la separació de poders i la igualtat dels espanyols "en tots els fòrums i tots els àmbits en els quals estem".

"Crec que el PP ha parlat bastant clar", ha assenyalat Mazón, que ha considerat que "molta gent ha deixat clar que aposta per l'estratègia del PP, per la serenitat, per la fermesa, que és perfectament compatible" i és "el que necessita Espanya".

També et pot interessar

stats