Mazón ix en defensa de Barrera contra la petició de cessament del PSPV

Els socialistes neguen que existisca un termini de dos mesos per a regularitzar la seua relació amb set mercantils, al qual apel·len PP i Vox per a negar cap irregularitat

El cap del Consell, Carlos Mazón
El cap del Consell, Carlos Mazón / À Punt NTC

El PSPV ha elevat el setge sobre el vicepresident del Consell Vicente Barrera i ha passat d'anunciar una bateria de preguntes en seu parlamentària a reclamar el president Carlos Mazón que el destituïsca, pel fet de continuar com a administrador de set empreses, un fet incompatible amb el càrrec, segons estipulen els articles 6 i 30 de la llei 5/83 del govern valencià.

En opinió de la síndica Rebeca Torró, "el Consell de Mazón s'està saltant la llei, el vicepresident Barrera està en una situació irregular i el president ho està permetent". Els socialistes interpreten que no existeix el termini de dos mesos per a regularitzar la situació a què s'acullen PP i Vox -el període per a la declaració de béns- que apel·len al reglament de les Corts.

"Barrera només té dues opcions. O deixa els càrrecs en l'empresa privada o dimiteix (...) Que no inventen ni terminis de dos mesos ni més mentides. Estan posant excuses per a saltar-se la llei, al més pur estil de la dreta de sempre", ha manifestat en un comunicat la síndica socialista.

Mazón: "No conec cap incompatibilitat"

El president Mazón s'ha pronunciat per primera vegada sobre la controvèrsia i ha negat cap irregularitat i ha eixit en defensa del seu vicepresident. "No conec cap incompatibilitat. Conec algun titular d'algun embolic que algú vol muntar. Estem en perfecte termini o període de fer les coses bé. I dins del termini i període i tal com marca la reglamentació s'està fent", ha insistit el cap del Consell, que ha qüestionat les crítiques de l'oposició, de les quals participa també Compromís, que ha demanat la compareixença de Barrera.

"Alguns haurien de mirar-se abans de criticar... perquè venen d'estar en un dels governs amb més imputats de la història de la Comunitat Valenciana, alguns amb casos gravíssims com, suposadament, amagar abusos a menors", ha contestat Mazón a les preguntes dels periodistes.

Aquest dimarts, quan va activar-se la crisi a partir d'una notícia d'El Confidencial, ni Barrera ni la síndica portaveu, Ruth Merino, aclariren si el vicepresident havia iniciat els tràmits per a desvincular-se dels consells d'administració de les seues empreses.

També et pot interessar

stats