Mazón lamenta que "el dèficit d’infraestructures s’acarnisse" amb la Comunitat Valenciana i demana explicacions

Pilar Bernabé destaca el treball ràpid dels tècnics i retrau al PP que no fera “pràcticament cap inversió per a millorar les vies” en els huit anys que va estar a la Moncloa

Una de les andanes de l'estació d'Atocha, on arribaven els trens que inicialment estaven programats a Charmartín, este diumenge a la vesprada
Una de les andanes de l'estació d'Atocha, on arribaven els trens que inicialment estaven programats a Charmartín, este diumenge a la vesprada / Sergio Pérez (EFE)

“Intolerable”. Així ha qualificat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, la situació que han viscut les comunicacions ferroviàries de la Comunitat Valenciana amb Madrid este cap de setmana, quan el descarrilament d’un tren dissabte, va derivar en cancel·lacions i retards en els trens d’alta velocitat amb origen o destinació a Madrid.

Per al cap del Consell, esta situació va evidenciar, “una vegada més, que el dèficit d’infraestructures s’acarnisse amb la Comunitat Valenciana”. Esta visió contrasta amb la de la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, qui ha destacat les inversions en infraestructures del govern de Sánchez i ha lamentat que durant el govern estatal del PP “no s’executara pràcticament cap inversió per a millorar les vies ferroviàries” i posava com a exemple el corredor mediterrani.

El president de la Generalitat ha reprotxat que la Comunitat Valenciana no haja rebut, “ni una explicació, ni perdó” per les dificultats que ha patit el transport en trens d’alta velocitat este cap de setmana i que va afectar vora 17.000 persones, segons la xifra facilitada pel responsable de Negocis i Operacions de Renfe, Óscar Gómez.

És un caos darrere d’un altre Carlos Mazón - President de la Generalitat

En opinió de Mazón, els retards i cancel·lacions que ha patit l’alta velocitat dissabte i diumenge, mostra “la incompetència, de nou, i la desatenció, de nou”, deia en referència al govern espanyol, a més de “la preferència a unes altres autonomies”. “És un caos darrere d’un altre”, afegia.

Així mateix, el cap del Consell ha lamentat que no s’haja oferit “ni una sola explicació, ni perdó”, com tampoc “cap esmena ni pla alternatiu” davant de les dificultats derivades del descarrilament, dissabte, d’un tren en un túnel situat entre les estacions d’Atocha i de Chamartín.

Ha sigut gràcies al (actual) govern d'Espanya quan s'han posat en marxa les obres que ells van negar tres vegades i que van tindre en un calaix Pilar Bernabé - Delegada del govern a la Comunitat Valenciana

Per contra, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana es congratulava del treball ràpid dels tècnics que "han aconseguit en 24 hores poder solucionar un problema que condicionava el transport".

Quan els periodistes li han preguntat per la dimissió del ministre de Transports, Óscar Puente, que demanava l’oposició este diumenge, Bernabé ha dit que "és la part habitual del Partit Popular quan tampoc té molt més a aportar".

La delegada del govern central ha retret que durant el període en què el PP va governar, “no van executar pràcticament cap inversió per a millorar les vies ferroviàries d'este país”. En esta línia, assegurava: “El millor exemple el tenim, per descomptat, en el corredor mediterrani on ha sigut gràcies al (actual) govern d'Espanya, quan s'han posat en marxa les obres que ells van negar tres vegades i que van tindre en un calaix”.

En la mateixa línia, ha acusat els populars de "portar a la polèmica el que ells van ser incapaços de resoldre mínimament quan governaven".

També et pot interessar

stats